Da vi er så heldige å befinne oss midt i det mest toneangivende området for norsk musikkhistorie ønsker Pstereo å feire nettopp det. Som tidligere er det viktig for festivalen å satse på lokal musikk fra alle nivå, derfor presenterer vi her noe vi har valgt å kalle et trønderslipp. I tillegg til allerede lanserte Zoomvinner Jack Dalton blir følgende seks altså ambassadører for trønderrocken på hjemmebanen Marinen under Pstereo 2010, skriver festivalen i pressemeldingen.

Åge Aleksandersen

Vi får endelig Åge på besøk. Du vet hvem vi mener. Ikke nok med det, Åge har lovet å ta med et knippe av sine venner for å gjøre ekstra stas på konserten.

Israelvis

Israelvis er tilbake og spiller sin første konsert på fem år, kanskje blir det også den siste. Bandet som ildnet fra asken til Angor Wat og UFFA har spilt sammen siden 1988. Israelvis har på den tiden unnfanget seks plater og et utall turneer både i det langstrakte og på kontinentet. Albumet "Albino Blue" som kom ut i 1993 ble belønnet med terningkast seks i Dagbladet og fem i VG. Platen fremstår nå som et symbol på gjennombruddet for den alternativ rocken i Norge ved siden av Motorpsychos "Demon Box". "Israelvis er gammel nå. Det går mot slutten. Hver konsert kan bli den siste", heter det seg i en uttalelse fra bandet. "Vi ser det som vår plikt å vise Pstereopublikum at trønderrocken på åtti- og nittitallet hadde mer å by på enn Åge", sier bandet videre og lover å presentere låter fra hele sin 22 år lange karriere i rockens tjeneste.

Blood on Wheels

I en by med så mye musikalsk talent og populære vannhull er det ikke rart at musikere finner hverandre på et kreativt nivå. Blood on Wheels fra Trondheim er et tilskudd til den bredbente divisjonen av rock. Vokalist Frank Reppen tar i så måte med seg vesentlig erfaring fra bandet Moving Oos. Resten av gjengen innehar også mengder relevant ekspertise fra slikt no.

Soup

Joda, det hadde gått rykter om at Trondheims bandet Soup hadde noe på gang, men noe så ambisiøst og sjelsettende som dobbelalbumet "Children of e.l.b" var det ytterst få som forventet! Med unntak av Bergens tidene freelancer Einar "Engelen" har musikknorge unisont hyllet Soup sitt andrealbum, Adresseavisen anmelder Vegar Enlid var sågar fristet til å rulle terning seks, men endte opp med en femmer og spådommen om at trondheimsbandet har ennå mer på lager. Vi snakker om et lydlandskap der Islendingene Sigur Ros, og Skotske Mogwai lenge har regjert.
Dette er episke og storslåtte melodier som ruller frem høydepunkt etter høydepunkt. Soup har i tillegg med seg en solid dose liveerfaring i baggen etter en full Trondheim Calling turné som har rullet over hele landet.

St. Helen

St. Helen er et av de mest lovende unge popbandene i den midtnorske regionen. Selv om det er et enestående og egenrådig band mistenker vi at de har mange av de samme referansene som både Dum Dum Boys og Johndoe. Noe som tilfeldigvis sammenfaller med våre referanserammer.

Ikke nok med det, vi har også booket et annet meget betydelig trønderband. Nasjonalt legendemateriale. Men vi får dessverre ikke lov til å røpe hvem det er før 15. mars. I mellomtiden er det selvfølgelig lov til å gjette. La oss foreløpig bare si at det blir tidenes trønderlineup.

PSTEREO 2010 så langt:

Robyn(SE)
John Olav Nilsen og gjengen
Åge Aleksandersen
Ingenting(SE)
Kvelertak
Rubik(FI)
When Saints Go Machine(DK)
Moddi
Navigators
Jack Dalton
Israelvis
Blood On Wheels
Soup
St. Helen