Platekompaniet åpnet i dag JUBA-butikken, deres nye digitale tjeneste for artister uten platekontrakt. Usignerte band og artister får nå mulighet til å tjene penger på sin musikk gjennom nedlasting i Platekompaniets MP3-butikk. De vil også bli profilert i den norske streamingtjenesten WiMP, som Platekompaniet og Aspiro lanserte i samarbeid med Telenor under årets by:Larm, og vil få avregnet sine spilte melodier på samme måte som artister på plateselskap.

Dette er en styrking av Platekompaniets digitale tjenester som vil gi et stadig større fokus på den norske musikkscenen. Med JUBA har Platekompaniet som mål å fange opp ny musikk og nye artister i alle sjangre og etter hvert kunne bli en formidler av nye talenter på samme måte som MySpace, Urørt og by:Larm. Signaler fra plateselskapene har vært at dette vil være et av stedene det kan være verdt å følge med på for å få innblikk i hva som rører seg på den norske musikkscenen.

Tjenesten er lansert i samarbeid med Phonofile-Artspages AS, som er den sterkeste uavhengige aktøren innen digital distribusjon i Norge, og sikrer artistene et godt verktøy for å kunne følge med på salg og inntekter. Vilkårene som artistene må godta er åpne og basert på at artistene har alle muligheter til å trekke seg ut når som helst. Denne avtalen er forelagt artistorganisasjonen GramArt, som har kommet med sine innspill til utformingen, skriver Platekompaniet i pressemeldingen.

Juba på nett