John Lydon, for mange kjent under aliaset Johnny Rotten og som vokalist i Sex Pistols, er igjen aktuell med sitt new wave-band Public Image Ltd. Gruppen, som John Lydon dannet etter Sex Pistols oppløsning i 1978, var et ganske eksperimentel band som eksperimenterte med synther og effektpedaler.

I anledning 30-års jubileumet for platen Metal Box gjenforente Lydon gruppen ifjor og bandet skal ut på en USA-turne i vår der de blant annet besøker Coachella-festivalen. Ifølge Lydon er planen å gå i studio så fort bandet har tjent nok penger til å utgi en plate.

I et intervju med amerikanske Billboard sammenligner han bandets situasjon med slik det var gruppen da de startet i 1978. "Vi har ingen i ryggen- ikke noe plateselskap, ingen sponsorer eller noe slikt. Den eneste måten vi kan tjene penger på er ved å turnere!"

Vi håper gruppen, som har ligget død de siste 18 årene, også får tid til å besøke noen skandinaviske festivaler i løpet av sommeren. John Lydon besøkte sist Norge med Sex Pistols i 2008 da gruppen spilte på Døgnvillfestivalen i Tromsø.