Gil Scott- Heron blir av mange betegnet som "rap-musikkens gudfar" og "den svarte Bob Dylan". Den 60 år gamle poeten, musikeren og forfatteren har satt sine tydelige avtrykk på musikkhistorien, og ga tidligere i år ut det svært kritikerroste albumet "I'm New Here".

- Gil Scott-Heron er for mange en av soul-musikkens viktigste personligheter, og selv om det er lenge siden han besøkte Norge sist, så vitner det nye albumet hans om en artist tilbake i storform, sier arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul.

Gil Scott-Heron har hele sin karriere vært opptatt av politikk og afro-amerikanernes forhold og rettigheter i USA. Han vokste opp i Bronx i New York (faren hans var faktisk den første afro-amerikanske fotballspilleren på Celtic i Glasgow!), og begynte sin karriere som forfatter. Hans mest kjente låt, "The Revolution Will Not Be Televised", er fortsatt et blendende stykke musikk, og Scott-Herons sanger har senere blitt samplet av artister fra Salt-N-Pepa til Kanye West og Common. "I'm New Here" ble i februar gitt ut på det kredible selskapet XL-Recordings, og ble blant annet belønnet med terningkast fem i VG. Albumet var Scott-Herons første på 16 år.

- Artister som Gil Scott-Heron kommer dessverre ikke lenger rekende på en fjøl. Det er mange som bør kjenne sin besøkelsestid og hylle en av musikkhistoriens flotteste artister på Rockefeller. Det kommer til å bli en unik opplevelse, sier Osmundsvaag.