Gruppen som har levert en av årets kuleste plater, Plastic Beach, stiller på Roskilde i sommer. På platen spiller gjester som Bobby Womack, Lou Reed og Snoop Dogg store roller. Om noen av disse stiller på Roskilde er nok heller usikkert men det blir garantert et spennende visuelt show fra Gorillaz.

Dette skriver festivalledelsen i dagens pressemelding:

Det begyndte som et sideprojekt af den mere obskure slags i slutningen af 90’erne. Damon Albarn og Jamie Hewletts tegneserieband, i en camouflagemalet jeep på vej gennem et univers, der lignede The Simpsons efter et atomart ragnarok. Skru uret 10 år frem, og Gorillaz er blevet et kulturelt fænomen.

Med Plastic Beach fra 2010 har Gorillaz sat en ny standard for, hvordan man skaber sømløs popmusik trods de mest forskelligartede gæsteoptrædende og musikalske impulser. Hiphop, soul, dub… alle slags genrer får anvist deres rette plads på Abernes Planet.

Gorillaz inkarnerer tidsånden på samme tid, som de rynker på deres pixelerede næser ad den. Damon Albarn og hans følge af virtuelle rakkerknægte skaber formørket, elektronisk pop af samme høje klasse som dengang i de uskyldsrene 90’ere, hvor han stadig først og fremmest var forsanger i et gammeldags rockband ved navn Blur.