28. august vil Oslo være vitne til en spektakulær begivenhet, idet superstjernen Jean Michel Jarre holder konsert på Akershus festning. Sammen med artister som Röyksopp, The Very Best og The New Wine blir dette Jean Michel Jarres første utendørs-show i Norge, et show som vil avsluttes med et enormt fyrverkeri i Oslo-natta.

- Dette blir en stor fest for hele byen, der unge og gamle vil få en kjempeopplevelse. Jean Michel Jarre er jo kjent for sine spektakulære konserter verden over, og trakk over tre og en halv millioner mennesker til sin konsert i Moskva, sier arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul.

Med Røyksopp, The Very Best og The New Wine kunne vi ikke ha funnet en bedre og mer spektakulær åpning av dette flotte stedet. Akershus festning vil med sin flotte beliggenhet og historiske betydning danne rammen for storkonserten, en konsert som vi utnytte hele festningens potensial som publikumsarena. Dette er første gang Akershus åpner hele sitt område for en slik type arrangement, skriver Atomic Soul i pressemeldingen.

Jean Michel Jarre er en levende legende innen elektronisk musikk. Han har til sammen solgt over 80 millioner plater og er berømt for sine spektakulære konserter verden over. Hans store gjennombrudd kom i 1976 med albumet "Oxygène" og Jarres live-opptredner i Moskva, Paris og Houston, har alle vært notert i Guiness rekordbok som tidenes største konserter. Jarre har også holdt konserter på landemerker som Akropolis i Athen, pyramidene i Kairo og Eiffeltårnet i Paris. Deler av Jarres liveshow på Akershus skal synkroniseres med et gigantisk fyrverkerishow som vil gå inn i Oslohistorien.

- Vi har ikke tenkt til å la denne anledningen gå fra oss, og har kjempelyst til å imponere publikum vi også. Størrelsesmessig vil dette gå inn i historiebøkene, og vi kan komme til å bruke opp i mot ett tonn fyrverkeri, sier fyrverkeri-ansvarlig Espen Kolstad i Engelsrud NFI Fyrverkeri. Selskapet har tidligere stått bak fyrverkeriet under åpningen av Operaen i Bjørvika og Folketeatret på Youngstorget.

På toppen av plakaten har Jean Michel Jarre med seg norske Röyksopp og konserten kan dermed ses på som et samspill mellom to forskjellige generasjoner av elektroniske musikere, der begge artistene har inspirert hverandre. Röyksopp har vunnet Spellemannprisen syv ganger, og er uten tvil en av verdens største elektronika-grupper. Duoen har gitt ut tre studioalbum, som alle har toppet salgslistene her til lands og er viden kjent for sitt samarbeid med andre internasjonale stjerner.I tillegg opptrer den fransk/svensk/malawiske gruppen The Very Best og bergensbandet The New Wine. Det er også ventet flere navn til konserten, som vil bli offentliggjort i løpet av våren.