Smoke Mohawk er Thomas Felberg, Rolf Yngve Uggen, Danny Young og Raymond Jensen. Disse 4 tråkket barneskoene sine i band som We, Gluecifer og My Midnight Creeps.

Årsaken til sammenkomsten var et forsøk på å definere rockens sanne sjel, noe de straks ble enige om at var ganske greit oppsummert i Dr. Feelgoods album fra 1975; ”Down By The Jetty”.

Bandet ble startet mot slutten av 00-tallet, ingen er helt sikre på datoen. Som sovende rock-agenter ble alle trigget av kommandoen ”The Dogs Are Turning Red”. Ingen husker hvor kommandoen kommer fra, men alle møttes utenfor pølsebua ved Sannerbrua med ild i blikket. Tilfeldig? Neppe. Vel nede i øvingslokalet ble det lagt en plan: ”Vi lager musikk som skyter oppover hitlistene. Rocken skal være tuftet på 60’s garasje, psychedelia, prog, country og metal. Genialt!"

Gjengen kverner ut godbiter like ufortrødent som en veiarbeider lener seg på en spade, og tilbringer akkurat så lang tid det tar å lage en plate i Amper Studios. Bandet spiller en håndfull klubbjobber og festivaler i ’09. Deretter skrives det kontrakt med Impeller Recordings. Albumet mikses i begynnelsen av ’10.

Etter kollektiv gjennomlytting av kassettseriene “Choosing your own greatness” og “How to be a no-limit person” av Dr. Wayne W. Dyer, var Thomas Felberg, Raymond Jensen, Danny Young og Rolf Yngve Uggen overbevist. Tiden er inne. Det er et behov, og det er sterkt. Et behov for Smoke Mohawks musikk. Musikklæreren til Eddie Van Halen sa til unge Eddie; ”If it sounds good, it is good”.

”The Dogs Are Turning Red” er rock spilt av karer fordi de ikke kan la være. Deres flammende kjærlighet til alt ekte avdekker en høyst velkommen tolkning av de finere elementene av musikk in general. Smoke Mohawk spiller Rock’n’Roll og litt til, skriver bandet i en epost til Musikknyheter.no

Sjekk ut bandet på MySpace