Denne uken slipper Slottsfjellfestivalen 5 nye artister, hvor alle tilfeldigvis er kvinnelige artister, og som på forskjellig vis allerede har eller kommer til å prege musikkåret 2010.

På tirsdag slapp festivalen det nye britiske stjerneskuddet Rox, i går slapp de svenske Taxi Taxi og Veronica Maggio, og senere i uken blir mest sannsynlig selveste Kelis bekreftet.

Quart har booket Kelis tre ganger. Hun spilte for første gang i Norge på Caledonien Hall på Quart i 2000. Den amerikanske stjernen ble booket tilbake til festivalen i 2004 og 2008, men avlyste begge gangene. Hun dukket riktignok også opp i Norge sammen med sin tidligere ektemann Nas tilbake i 2008.

Kelis var forøvrig også innom Norge allerede i 1999, men da hadde hun derimot ikke så veldig mye hyggelig å si om vårt fagre land. Ifølge en artikkel i nettavisen klaget hun nemlig til utenlandsk presse om hvor grusomt trist Norge var, og at hun skjønte hvorfor landet har høy selvmordstatisikk.

Nylig lanserte Kelis sin nye House-aktige singel Acapella, og den blir å finne på hennes kommende skive Flesh Tone, som etter planen skal slippes 17. mai.Slottsfjellfestivalen.no