Programmet til årets Slottsfjell begynner virkelig å ta form nå, men der er fortsatt over 20 artister som skal på plass. Blant de finner vi tre større artister, mye snadder til Tårnlunden-scenen, en del lokale artister, og enda noen flere nye spennende internasjonale artister.

Band Of Skulls fikk sitt gjennombrudd da iTunes valgte låta ”I Know What I Am” som ukas låt. Uten platekontrakt i hånda, og med plata ”Baby Darling Doll Face Honey”, spilt inn for egne midler, ligger verden nå for deres føtter.

Du har garantert hørt ”I Know What I Am” på P3 og Radio Tango allerede, eller låta ”Friends” som er med i Twilight-filmen. Musikken deres sammenlignes med band som The White Stripes, The Kills og The Duke Spirit. Jepp, det er like fett som det høres ut på papiret. Det er vel også derfor bandet har fått så mye oppmerksomhet på relativt kort tid.

De tre medlemmene i Band of Skulls, Russel Marsden (gitar/vokal), Emma Richardson (bass/vokal) og Matt Hayward (trommer) møttes på høyskolen og fant raskt ut at bandet hadde to vokalister og tre låtskrivere i bandet. Noe som skulle vise seg å gi ubegrenset med muligheter. Det har i hvert fall resultert i en plate med utallige hits, og vi er sikre på at dette er et band for fremtiden, skriver Slottsfjell.
School of Seven Bells sammenlignes ofte med fjorårets mest blogga band, Animal Collective. I år kan trioen fra det store eplet bli den nye happeningen på den alternative pop-scenen.
Trioen består av eks-Secret Machines gitaristen Benjamin Curtis, og tvillingene Alejandra og Claudia Deheza. De tre bestemte seg for å flytte sammen, bygge studio, og spille inn plate. Resultatet ble den kritikerroste plata ”Alpinisms” (2008). I år kommer derimot den etterspurte oppfølgeren, ”Disconnect from Desire”, og slippdatoen ser ut til å falle en gang i juli. Vi kan rett og slett risikere et albumslipp samme dag som bandet spiller på fjellet.

Det er ikke måte på hvor mye skryt dette bandet har fått. The Rolling Stone, Pitchfork og NME har dratt frem trioen som et banda de forventer får sitt store gjennombrudd i 2010. Det er en god indikasjon på en kommende suksess.