Tellusalie, Disciplines og Datarock representerer litt av bredden innenfor norsk rock og disse tre er klar for sommerens Buktafestival i Tromsø

Tellusalie
Fredrikstad by har virkelig pumpet ut masse tøffe rockeband det siste tiåret. Band som Ricochets, Tommy Tokyo og Navigators har alle laget rockeskiver som garantert har fått en plass i norsk rocks historie, og Tellusalie er intet unntak. De gav ut et av fjorårets desidert beste skiver ”The Man Across The Fountain,” som ble produsert av Turboneger-gitarist Knut Schreiner.

Vokalist Ole Jørgen Ottesen, er broren til suksessrike Tommy Ottesen, også kjent fra Tommy Tokyo & Starving for my gravy. Hans unike og behagelige vokal kommer utrolig godt fram, og har helt klart vært med på å definere bandet. Med sterke vokalreferanser til både Neil Young og Jason Molina fra Magnolia Electric co, beveger Tellusalie seg i et landskap som virkelig ikke er dumt å gå tur i. De serverer et variert lydbilde bestående av sjelfull country og tøff rock’n’roll.
I 2004 fikk de spellemannsnominasjon for debutplaten ”Tangerine Dream”, og andreplata ”Is The Outside Still There?” ble kåret til et av Norges beste skiver i 2006.
”The Man Across The Fountain er en av fjorårets desidert beste plater og garantert den plata vi har hørt mest på på kontoret det siste året! Vi så Tellusalie på by:Larm i februar – en konsert som i alle høyeste grad levde opp til våre skyhøye forventninger. Konserten beviste at Tellusalie evner å overføre magien fra plate til scenen. Paradisbuktascene er skap for band som Tellusalie,” sier festivalsjef, Robert Dyrnes.

Disciplines
Vokalist Ken Stringfellow har en ekstraordinær evne til å engasjere publikum, og med et sceneshow som er full av energi, akrobatikk og crowdsurfing, viser det en mann med et enormt scenetekke. Man skulle tro at bandet har spilt sammen i flere tiår, for mer samstemt og tøft går det ikke an å få det. Med knallharde rockelåter i en sterk kombinasjon med melodiøs pop i bagasjen, er det ingen tvil om at dette samarbeidet er et ”match made in heaven.” Dette er bandet som står bak superhiten ”Hello Oslo”, fra platen ”Smoking Kills”. Den herjet eteren i lange, lange tider, og kan antagelig sies å være en av 2008s mest populære låter.

Det er slettes ingen selvfølge at Disciplines ekisterer den dag i dag, for det var i grunn rene tilfeldigheter og en god dose flaks som førte disse sammen. Amerikaneren Ken Stringfellow har vært vokalist og låtskriver i det gamle powerrock bandet The Posies, og i nyere tid også vært keyboardist i bandet R.E.M. Det hele startet som et samarbeid mellom Briskeby-Lise og Ken Stringfellow. I 2005 var han med som duettpartner på låten Joe Dallesandro. Da Lise Karlsnes valgte å ta en pause fra musikkbransjen, teamet Stringfellow opp med resten av Briskeby guttene og dannet bandet Disciplines. Aldeles ingen dum ide!

2008 turnerte de på en rekke festivaler i Norge og Europa, og har også vært med R.E.M på en omfattende Europaturne. I jula 2009 var de i Kysten studio i Tromsø, for å jobbe med sitt nye plateprosjekt. Disciplines har klart å skape litt mystikk og spenning rundt plateslipp, men ryktene sier at det jobbes med et coveralbum. Vi venter i spenning!
”Ken Stringfellow er en av de kuleste frontfigurene i verden. Han er rett og slett en kul kis! The Disciplines er noe så sjeldent som et klassisk rock n’ roll band med en unik og moderne relevans som gjør dem svært spennende i en verden hvor altfor mange band er gørrkjedelig og uviktig. The Disciplines forvalter et imponerende vell av kvalitets låter, som de framfører med en energi og selvtillit man kun finner i band som The Hives og The White Stripes i dag.” sier festivalsjef, Robert Dyrnes


Datarock
Datarock kan helt klart skilte med å være et av Norges definitivt beste liveband. I tillegg til å ha en unik og særegen tilstedeværelse på scenen; med matchende røde joggedresser og konstante publikumsfrieri, er de et ekstremt målrettet og hardtarbeidende band som på tre år har turnert USA imponerende 17 ganger. Bandet har en voksende internasjonal fanskare og klatrer stadig høyere på plakatene til anerkjente utenlandske rockfestivaler.

Med sin 80-talls inspirerte pop, retrofuturistiske post-punk kombinert med klassiske rockingredienser, kan man trekke paralleller til band som Stone Roses, Happy Mondays og Talking Heads. Datarock viser en enorm musikalsk forståelse og deres musikalske uttrykk er variert og mangfoldig, med en morsom miks av både populærkultur og rockhistorie. Med catchy låter som ”Fa Fa Fa”, ”Computercamplove” og den nye radioschlägeren ”Amarillion” i bagasjen ligger det an til en festaften når Datarock fyrer opp maskineriet i Telegrafbukta i juli.

I 2007 kom deres debutplate ”Datarock Datarock” og i 2009 kom albumet ”Red,” som fikk terningkast 6 i Bergens tidene og har gjort det stort i både innland og utland.

”I fjor fikk vi mange tilbakemeldinger på at publikum ønsket seg Datarock til Bukta. Vi har fulgt oppfordringen, og håper at folk blir fornøyd.Vi så Datarock på Øyafestivalen i fjor hvor de for alvor beviste at de har et stødig hitreportoar og evne til å levere varene fra scenen. Det er virkelig få norske liveband som lager så stor stemning som Datarock i 2010!” sier festivalsjef, Robert Dyrnes.