I 2009 var både Kongen og Dronningen blant de 13 000 besøkende i Kubaparken. Med artister som Nils Bech og Frank Znort Quartet håper arrangøren å samle like mange i år. I år er det gitt plass til 17. mai for alle barna som er et avgrenset familie område med aktiviteter for barn.

Siden starten i 1983 har 17. mai for alle presentert en mengde av Norges mest profilerte artister i startfasen av sin karriere som blant annet: Dumdum Boys, Lars Lillo Stenberg, Tungtvann, Big Bang, The Retardos, Amulet, Paperboys, El Caco, Equicez, Odd Nordstoga, , Valkyrien Allstars, Katzenjammer.

Årets program:

15.00 - 15.25 Megafon (bildet)
15.50 - 16.20 Luison y su Sonora
16.45 - 17.15 Yto Solreiser
17.45 - 18.15 Rakija
18.50 - 19.20 Nils Bech / Bendik Giske
20.00 - 20.30 Frank Znort Quartet

Først band ut er nordiske elektrosigøynerne Megafon. Bandet henter sin inspirasjon fra Orienten, Balkan og Norden. De uttrykker seg igjennom heftige beats med plass til vill dans og store følelser. På 17.mai for alle i år har de med seg Andreas Eriksen på perkusjon (Bel Canto, Ym-Stammen mm.)

Megafon etterfølges av salsabandet Luison y su Sonora med Luisón Medina Capote i front. Luisón er født og oppvokst i Pinar Del Rio på Cuba og har nå bodd i Norge i over 15 år. I tillegg til sin musikalske karriere har Luison mottatt en utmerkelse som Cubas beste fotballspiller!

Progressive Yto Solreiser fortsetter ferden og inviterer til en sjangeroverskridende konsert. Av P3 er Yto Solreiser beskrevet som noe av det friskeste fra den tyngre delen av norsk musikkundergrunn på årevis."

Balkanbandet Rakija ble startet i Oslo i 2007 av musikere fra Serbia og Norge. De har etablert seg som et svært populært og særegent liveband med masse musikere på scenen!

Nils Bech / Bendik Giske har nylig gitt ut albumet Look Back til meget gode anmeldelser: "Umulig å motstå." – 5/6( Aftenposten). "Velproduserte popmelodier - særegne dybde" – 5/6 (Dagsavisen). Men først og fremst er Nils Bech kjent som en operasyngende performancekunster med som har oppnådd kultstatus for sine konserter.

Til slutt kommer Frank Znort Quartet. Bandet som har spilt gratis hver søndag i en årrekke er selvsagte gjester på 17.mai for alle i år. Ifølge Wikipedia har de i gjennomsnitt 100 000 tilskuere pr. år fordelt på 52 søndager. Med andre, de har gjort mandagen vanskelig for veldige mange.