Mer enn ett tiår har gått siden Marius Drogsås Hagen og Tord Øverland Knudsens felles interesse - musikk - skapte et kreativt bånd som har overlevd lenger enn det de to unge låtskriverne noen gang kunne forestilt seg. Begge er oppvokst i Elverum; en liten by som lett kunne erstattet The North Bends hvis David Lynch hadde hatt behov for et nytt åsted i en ny sesong av Twin Peaks. Stedets landlige omgivelser kan ta pusten fra en hvilken som helst turist, men for to unge fremtidige artister med drømmer om å gjøre musikk til levebrød, var Elverum en liten plass med litt for begrensede muligheter. Tord flyttet derfor til Liverpool i England, og Marius til Oslo.

Siden den gang har Marius og Tord fortsatt med musikk i en rekke andre konstellasjoner. Tord som bassist i det britiske indie-bandet The Wombats, Marius som bassist i den kritikerroste rocketrioen Jaqueline, og som hjernen bak P3-yndlingene, Team Me. Belastningen av å være så opptatt med andre prosjekter, ville nok tatt knekken på et hvilket som helst kreativt forhold. Og hvis du legger til at Marius og Tord har tilbrakt stort sett all sin tid i forskjellige byer - for ikke å nevne ulike land - ville det ikke ha vært en stor overraskelse om SiN sakte men sikkert hadde dødd ut i løpet av 2000-tallet. Mot alle odds har SiN overlevd; navnet har dukket opp i flere sammenhenger, blant annet i 2004 da gutta ble plukket ut som ukas urørte på P3. I senere tid kom de med en remix av Wombats-singelen, My cuircuitboard city som b-siden på vinylen, i tillegg til en remix av Leicester-baserte Kyte sin nye single, Ihnfsa.

Sommeren 2008 bestemte guttene i SiN seg for å vende snuten mot hjemlige trakter med nye låter, bisarre instrumenter (som ingen egentlig kunne spille på) og et portabelt hjemmestudio. De fikk tillatelse til å boltre seg i den lokale kirka, og litt etter litt surret en elegant blanding av DIY lo-fi-pop og sterke elektroniske beats gjennom de gamle kirkeveggene og ut på de (vanligvis veldig stille) Elverumsgatene. Skinny-fit-jeans og urbane hårsveiser invaderte den lille byen da deler av Oslos indie-miljø (Pop Levi, Truls and the Trees og Montee) kom for å vise sin respekt til prosjektet. Familie, venner og naboer bidro også. Ikke minst var Elverum barnekor med og sang på låta It's up to you.

Senere forflyttet gutta i SiN seg til det legendariske Elevator studios i Liverpool, for å gjøre den siste finpussen på albumet. Skiva ble deretter mikset i Oslo. Resultatet ble en uvanlig sammensetning av indie-pop og elektronisk musikk, ikke fremført av et band, men en gruppe talentfulle mennesker under sterk ledelse av to gode kamerater som aldri ga opp guttedrømmen.

Noen avstandsforhold er ment for å vare. Beviset finner du på debut-albumet til SiN som kommer ut på Eskimo Foe Records (ADA Global / Warner Music) den 21. juni.

Første singel er A Romantic Dinner For Three.

Sjekk ut SiN på MySpace