Den kritikerroste, engelske elektronikaduoen Goldfrapp debuterte for ti år siden med klassikeren Felt Mountain og posisjonerte seg dermed som et av de mest spennende popfenomenene fra de britiske øyer på mange år. Siden den gang har de gått gjennom flere musikalske og stilmessige hamskifter. De har vært innom glamrock, vaudeville, visesang, disco og åttitallsinspirert artpop - hver plate har fått sin lydmessige signatur, geleidet av Alison Goldfrapps visuelle kamelonvirksomhet.

- Det blir deilig å få et av elektronikaens største ikoner til Oslo. Alison Goldfrapp er virkelig en av de store personlighetene innenfor sjangeren, sier arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul til Musikknyheter.no

Alison Goldfrapp startet karrieren sin som gjestevokalist for elektronikabandet Orbital og Tricky. Hun er i det det engelske elektronikamiljøet regnet for å være en sterk, kreativ kraft, og hun er både en svært habil plystrer og jodler(!). I 1999 traff hun komponisten og musikeren Will Gregory, som hadde jobbet med artister som Tears For Fears, Peter Gabriel og Portishead. De fant umiddelbart, og bokstavelig talt tonen, plasserte Alison i front og dermed var Goldfrapp et faktum.

Goldfrapp har imponert platekjøpere og anmeldere gjennom ti år med kreativ galskap, kunstnerisk integritet og fantastisk musikk, enten det er vakre, storslagne strykere på "Felt Mountain" eller feststemt dansemusikk på "Supernature". Ikke minst live er gruppen en uforglemmelig opplevelse med kostymer i forskjellige varianter og dansere, skriver Atomic Soul i pressemeldingen.

- Goldfrapp er fantastiske live. Showet de leverte i Amfiet, på Hove 2008 var et av høydepunktene det året, fortsetter Peer Osmundsvaag i Atomic Soul.

Goldfrapps siste album Head First som kom ut i mars er en utilslørt åttitallsflørt. Også den har høstet svært gode kritikker.

Goldfrapp på Rockefeller mandag 18. oktober.