Nok en gang kan Parkenfestivalen i Bodø by på et meget sterk program med både utenlandske stjerner og spennende norske artister.

De siste artistene som gjør programmet komplett er britiske Suede og svenske The Soundtrack of Our Lives.

Terje Berg, IHAB og Magnus Eliassen er klare for Parkscena.

Suede

Ett av Storbritannias viktigste band på 90-tallet er gjenoppstått! Suede avslutter årets Parkenfestival med en eksklusiv opptreden for Norge, Bodø og Rensåsen.

Etter å ha lagt inn årene i 2003 klarte Cancers trust endelig i mars i år å få Suede til å gjenoppstå, men for kun én konsert i Royal Albert Hall. Konserten ble imidlertid en suksess uten like og ga mersmak for bandet. Suede har til nå kun bekreftet én jobb i august i Danmark og et show i O2 arena i London i desember, før de nå bekrefter Bodø og Parkenfestivalen. Man kan trygt si at jubelen stod i taket på Parkenbrakka da den bekreftelsen kom.

Suede blir av ekspertene ansett som det bandet som sparket i gang hele Britpop-bølgen og fornyet den engelske rockemusikken på 90-tallet. De klarte gjennom hele karrieren og balansere mellom suksess hos publikum verden over, og respekt fra kritikerne. De slo igjennom med et brak i 1993 med den selvtitulerte debuten «Suede». De solgte plater i bøtter og spann og mottok priser fra fjern og nær. De fulgte opp året etter med den sterke «Dog man star», men mistet samtidig kreativ kraft da gitaristen Bernard Butler valgte å forlate bandet.

I 1996 fikk de inn Richard Oaks og Neil Codling og sammen ga de ut sin største kommersielle suksess «Coming up». Albumet ble nummer 1 i store deler av verden og gav dem ikke mindre enn fem Top-10 singler i Storbritannia alene. Albumet «Head music» fra 1999 klarte ikke å følge opp suksessen til «Coming up» og etter å ha gitt ut sitt siste album «A new morning» i 2002 valgte bandet å oppløse seg på ubestemt tid.

Vokalist, låtskriver og frontfigur, Brett Anderson, fulgte opp med soloprosjekter, men klarte aldri å nå samme høyder som Suede. Gleden ble derfor stor da ryktene om gjenoppstandelse oppstod i januar i år. Etter å ha gjennomført to mindre klubbshow i England som oppvarming før konserten i Royal Albert Hall, fortalte ryktene om et meget oppegående band som på mange måter hørtes friskere ut enn i sine velmaktsdager.

Dette ble bekreftet av en rett ut fantastisk konsert i mars i Royal Albert Hall. Et samlet pressekorps meldte om et band mer vitalt enn noen kunne drømt om, og om en Brett Anderson i storform. Det som alle trodde skulle bli en engangsforeteelse viser seg nå heldigvis å bli litt mer omfattende enn fryktet. Det ryktes om noen få jobber i 2010 og at en ny platekontrakt er under signering. Vi er derfor utrolig stolte av å kunne være eneste festival og konsertsted i Norge som kan presentere Suede i 2010 og garanterer gjenhør med låter som So Young, Animal Nitrate, Trash og The Beautiful Ones.


The Soundtrack of Our Lives:

Det er etter hvert blitt en tradisjon at Parkenfestivalen henter inn kvalitetsartister fra Sverige, første gang var allerede i 2006. Söta bror kan skilte med mange gode musikalske navn, som f.eks. The Soundtrack of our lives. Endelig spiller våre store kulthelter i Parken.

The Soundtrack… steg opp fra asken etter Union Carbide Production i 1995, som en annen Fugl Fønix, og har vært både en kritikersuksess og publikumsyndlinger i alle disse femten årene. I 2002 fikk de stor suksess i USA med utgivelsen BEHIND THE MUSIC og ble blant annet nominert til Årets beste alternative album på Grammy award året etter. Videre har låtene deres blitt brukt i alt fra lydsporet til pseudofribryterturneringa WrestleMania, lydsporet til bilspillet Gran Turismo 4 og i filmen In Good Company.

I 2008 slapp de et album som i dag fremstår som en bauta i svensk rock. Albumet COMMUNION er spekket med lett iørefallende rock, et album anmelderne advarte mot at man fort kunne bli avhengig av. Låten SISTER SURROUND fikk heftig rotasjon på radiostasjoner verden over, ikke minst her hjemme på NRKP3.

"…TSOOL har med Communion levert en original, egenrådig og kraftfull plate, med både salt og søtt, baller og hjerte. Og en god porsjon vellykket stormannsgalskap…" skrev vi på Musikknyheter.no om bandets siste album og ga 8 av 10 mulige. Ebbot & Co er strålende på plate, men først og fremst er TSOOL et fantastisk liveband.

www.parkenfestivalen.no