Nedtellingen har startet. Lørdag 4. desember er det slutt!
Lørdag 6. desember 2003 åpnet Garage Oslo i lokalene til So What som noen måneder tidligere hadde kastet inn håndkleet etter 9 års drift. Nå går det nok en gang mot slutten for en flott scene og møteplass i Oslo, skriver utestedet i pressemeldingen.

- Vi som startet og har driftet stedet de siste årene har innsett at det ikke lenger er mulig å drive videre forsvarlig. Høye driftskostnader i et relativt lite lokale, har over lengre tid satt sine økonomiske spor og vi evner ikke lenger å kjempe mot røde tall. Til tross for utallige forsøk, idèdugnad og tiltakspakker, går ikke stedet rundt. Egenkapitalen er tapt, og det er ikke grunnlag for fortsatt drift.

Garage har i likhet med sin forgjenger huset en mengde flotte arrangementer med internasjonale og nasjonale band. Vi som har jobbet med stedet føler oss privilegerte. Vi har gode minner fra både konserter og i møtet med så vel publikum som artister. Dessverre har også vi fått erfare at det å drive en relativt liten livescene på klubb nivå som dette, ikke er god butikk.

Det er en kjensgjerning at slike scener i de fleste tilfeller i Norge må subsidieres på en eller annen måte. For vår del har det stort sett vært ensbetydende med at vi er avhengig av godt besøk i baren på gateplan for å kunne dekke regningene fra scenedriften i kjelleren. De siste par årene har tyngdepunktet i Oslos uteliv hatt sitt senter et stykke unna Grensen, og dette har medført redusert besøk i våre lokaler.

Garage Oslo går altså mot slutten og slik det ser ut nå vil lørdag 4. desember bli den siste dagen i stedets historie. Fram til da vil stedet gå sin vante gang og vi kan allerede nå garantere at det også i de siste månedene framover vil bli en rekke fete band på scenene i både kjeller og baren. Vi håper både gamle og nye gjester vil stille opp slik at vi får en så verdig avslutning som mulig på det som vi mener er en flott epoke i konsert Oslo.

Noen artister og band som har spilt på Garage Oslo i perioden 2004-2010:

Internajonale: Arcade Fire, Arctic Monkeys, Joanna Newsome, Devendra Banhart, Trail Of Dead, High On Fire, The xx, WIRE, Sick Of It All, Buzzcocks, Mercury Rev, Kylesa, Gorilla Biscuits, Against Me, Television Personalities, Strike Anywhere, Ratatat, The Ghost Of A Thousand, Big Business feat Melvins, Biohazard, Madball, Agnostic Front, Ignite, The Middle East, Mewithoutyou, Napalm Death, Black Dahlia Murder, The Mountain Goats, Black Mountain, Cold War Kids, The Locust, These Arms Are Snakes, Set Your Goals, Samiam, Jason Mraz, The Dwarves, No Means No, Beatsteaks, Deerhunter, Pelican, Sham 69, Earth, Dia Psalma, White Denim

Norsk: Serena Maneesh, Heroes & zeroes, Benea Reach, Insense, Pow Pow, St Thomas (r.i.p), Silver, Amulet, Jr Ewing, Thulsa Doom, Black Debbath, The Cumshots, Pirate Love, Sigh & explode, Rumble in Rhodos, Lukestar, Infidels Forever, Arms on fire, Kaospilot, Kambodsja, Shit City, Accidents never happen, Haust, Kollwitz, Desperado, Monomen, Lionheart Brothers, Grand Island og Kvelertak (bildet)

Foto: Stian Kaspersen, Musikknyheter.no på Hove 2010