Platekompaniet og Øyafestivalen har denne sommeren, som tidligere annonsert, arrangert en stor konkurranse for band og artister uten platekontrakt. Juryen har nå kåret vinneren som får opptre på Øyafestivalen, samt muligheten til å utgi en plateinnspilling på CD.

Juryformann Sveinung Rindal i Platekompaniet sier følgende:

«Mary Me Young er en svært verdig vinner av konkurransen og en god representant for de artistene vi ønsker å tilby gjennom JUBA. Bandet har holdt på en god stund, og har vist god progresjon underveis. I dag fremstår de som et svært spennende band med punka, powerpop-aktige låter som er både rufsete og herlig fengende.»

Mary Me Young spiller på Øyafestivalen lørdag 14. august kl 20.45, og debutalbumet in earls and gold er ventet en gang i løpet av den kommende høsten.

Singelen ”Bondi” blir tilgjengelig for nedlasting på Juba og i WiMP i dag.

Mer om Mary Me Young:

"For et knapt tiår siden bestemte tre jenter fra gamle Nidaros seg for at de ikke hadde noe annet valg enn å følge drømmen sin. Instrumenter og utstyr ble lånt av venner, og uten å kunne spille noe som helst, satte de i gang med sin aller første øvelse. Selv om det de spilte denne regnfylte ettermiddagen lignet mer bråk enn musikk, visste de at det var dette de ville gjøre.
Dager og måneder gikk, låter ble skrevet og jentene fortsatte å spille sammen. De spilte inn tre låter som de ga ut på 7" med håndlagde cover, og nå begynte alt det harde arbeidet å gi resultater.

Sommeren 2005 ble de ukas URØRT, de spilte på Øyafestivalen og Storåsfestivalen, ble nevnt i Pitchfork Media som et av de mest lovende band i Norge, og vant prisen for "mest lovende band" i hjembyen Trondheim, i 2006.

Jentene var overveldet og inspirert av oppmerksomheten, og gikk i studio med sin gode venn Audun Storset fra The Lionheart Brothers, og 5 nye låter ble foreviget på tape. Vinteren 2007 ble "the Mary EP" utgitt, og fikk terningkast 5 i Dagbladet.
Og nå, endelig, er jentenes aller første fullengder ferdig innspilt, mikset og mastret. Produsert av Audun Storset, mikset av Marcus Forsgren (The Lionheart Brothers) og mastret av Björn Engelmann i Cutting Room Stockholm.


www.platekompaniet.no/juba