Jeg har nå overtatt stafettpinnen med en oppfordring om å ta de ”øvrige” sjangrene. Heldigvis er jeg i god form, klar for siste etappe og gir de heteste tipsene til deg som har en forkjærlighet for myk pop, rock'n roll og dansemusikk. Robyn og M.I.A er alt nevnt, men her er noen godsaker for deg som er klar for å danse. Og klar for saftige popkuler. Og litt anna.

Har du planer om klubbøya på tirsdag, ville jeg tatt turen innom Pigalle. Death by Unga Bunga fra Moss er virkelig fulle av energi – du kjeder deg aldri et sekund på konserten. De serverer sexy, ekstremt fengende og dansbar rock’n roll i arven etter 13th Floor Elevator og the Yardbirds. En svært god prioritering etter min mening.Onsdag klokken 1500 dukker LidoLido opp på Vika. Sammen med DJ Final gir de deg fersk hiphop direkte fra Haugesund, hans debutplate kommer i høst. Det unge blodet er talentfullt, og LidoLido overlater ingenting til tilfeldighetene. Det er deilig å høre norsk hiphop – på norsk – som fenger. Om du vil se en god håndfull talent, anbefaler jeg deg å ta turen innom.

Jeg kan ikke erindre at mine tidligere stafettkollegaer nevnte Shining. Shining spiller på Klubben på onsdag klokka 2110, og bandet kommer til å suge deg inn i en jazzmetal-verden som er brutal, støyete og hard, men med så dyktige musikere er hele opplevelsen fantastisk. Er du derimot pysete for prog og støy, spiller Ariel Pink’s haunted grafitti på samme tidspunkt på Vika. Bandet ga nettopp ut sitt debutalbum, et album man elsker men som man aldri helt blir klok på, og som har blitt tildelt flere seksere. Man kan kanskje plassere musikken et sted mellom Animal Collective, the Cure, lofi-pop og frika folk. Muligens. Nysgjerrig og ikke interessert i mørk metal? Stikk på Vika klokka 2110.

Produsenten til Gorillaz, Beck, the Black Keys og Gnarls Barkley har slått seg sammen med the Shins-vokalisten og pang, så ble Broken Bells til. Plata har blitt kalt et karrierehøydepunkt for Brian Burton (den tidligere omtalte produsenten), og Lydverket omtalte plata som et av de mest vellykkete crossoversamarbeidene. Er du glad i behagelig og sval pop, bør du få med deg Broken Bells torsdag på Enga klokka 1725.

LCD Soundsystem melder at dette blir deres siste turne, og de avlyste forrige gang de sto på Øya-programmet. Har du nerver til å ikke prioritere LCD Soundsystem denne gangen? Rock, funk, house og disco samlet på Enga torsdag klokka 1925.

Etter LCD Soundsystem kan du tusle bort til Sjøsiden å se Yeasayer klokka 2020. Første plata ble 2007s store snakkis, og nå har de jammen gitt ut sin andreplate som også har blitt meget godt mottatt. Med digg sommervær og en pils i hånda blir Yeasayer topp stemning.Field Music fra Sunderland spiller på Sjøsiden kl 1700 på fredag. Vi i Musikknyheter mente at deres siste album var et ”album som har alt”. Lydverket mente at det var ”en orgie i god smak” og ga terningkast seks. Frika popmusikk med særegent uttrykk.

Rett etterpå bør du løpe bort til Enga og få med deg Flaming Lips, selvfølgelig. De starter klokka 1800, og leverer de like godt som de gjorde på Roskilde 2007, blir dette tårevått, fengende og med et sceneshow uten like. Vi gleder oss.

Dersom du ikke er klar for senga etter konsertene på fredag, og er klar for å riste kroppen ville jeg dratt å sett Diplo på Rockefeller fredag ved midnatt. Han mikser Bloc Party, Robyn, Hot Chip og M.I.A, og lover dansegulvstemning uten like. Rykker det i dansefoten, stikk hit.

Ingeborg Selnes sin andreplate er rett rundt hjørnet, og hun spiller på Sjøsiden klokka 1555 på lørdag. Den alltid like sjarmerende Ingeborg Selnes serverer melodiøs og fengende popmusikk; smart, hyggelig og lett fordøyelig. Og på Sjøsiden kan du bare bli sittende (det vil si stående), rett etterpå kommer Tony Allen. Den nigerianske afrobeat – perkusjonisten kommer til, med sine 70 år på baken, å servere deg funk det er umulig å sitte stille til. Alle anmeldere er enige – dette er en konsert du ikke kan gå glipp av.På Sjøsiden klokka 2025 på lørdag spiller ”han andre” i Outkast, Big Boi, som nettopp har sluppet sin første ordentlige soloplate. Musikknyheter mente det at det ville bli årets hiphop-utgivelse. Det blir en lang fest dedikert til gode beats og intelligente tekster. Fest fra ende til annen.

For å avslutte Øya 2010 på en verdig måte, ville jeg tatt turen innom The Villa klokka 2330. Mungolian Jet Set ga kanskje ut fjorårets beste norske elektronika-plate. Pål Nyhus og Knut Sævik har slått seg sammen og leverer genial danseelektonika, som også anmelder har lagt sin elsk på. Et lite høydepunkt.Da tror jeg at vi er i mål og klare for Øya 2010.