Danske Mew er en av de stjernene som blinker klarest på den skandinaviske musikkhimmelen. Bandet har med sine tre album erobret det norske publikummet både fra scenenen og stereoen. De headlinet Øyafestivalen sist år og Slottsfjellfestivalen tidligere i år, og vi vet at det er et veldig kjærkomment gjensyn for et trofast publikum i Stavanger. Med Mew på plass er det ingen tvil om at RXR i år har den mest imponerende samlingen av artister som har stått på en scene i Rogaland, skriver festivalen i pressemeldingen.

Tôg har med låten Sansen hatt en av sommerens store radiolåter. Det er fengende som få andre ting vi har hørt på ekstremt lenge og god popmusikk på Stavangerdialekt er noe vi på alle måter ønsker å bringe opp og frem. Dette er faktisk bandets første konsert på hjemmebane i Stavanger. Tôg er et av de mest spennende navnene på den nasjonale musikkscenen akkurat nå, og det blir godt å få dem hjem, fortsetter Rått og Råde.

”Når vi satte oss ned i starten med et tomt ark foran oss kunne vi ikke fantasere om å få et så bredt og sterkt program på plass. Vi er utrolig glade for at alle disse fantastiske artistene gir oss tillit og er overbevist om at publikum i Stavanger vil gi dem en fantastisk mottakelse.” - Kristoffer Kinden Endresen – Festivalsjef RXR.

Rått og Råde arrangers for første gang i Stavanger 2.- 4. september.


www.rxr.no