Søndag 7. november går MTV European Music Awards av stabelen i Madrid, og det er Tommy Tee, Casiokids, Susanne Sundfør, Lars Vaular og Karpe Diem som kjemper om prisen "Best Norwegian Act".

- Vi i MTV er usedvanlig fornøyd med de nominerte i år. De står, hver på sin måte, for den bredde og kvalitet som har vært representativ for det norske musikkmiljø så langt i 2010, sier Jan Tørresen i MTV Norge, i en pressemelding.

Med disse velvalgte ordene fra MTV er det nok mange lurer nok på hvor rock- og metalbandene er blitt av i denne sammenhengen. Karpe Diem er nominert for tredje gang og tre av fem er hiphop-artister i år. Hva med for eksempel Kvelertak? Et album som garantert vil stå igjen som en av årets beste norske skiver, ved siden av Sundfør, når året skal oppsummeres. Kan jo også være at en elektronika duo fra Tromsø, uten å nevne navn, også burde ha vært med i regnestykket.

Den norske MTV-prisen imponerte ikke særlig i fjor heller da tullebandet Yoga Fire stakk av med seieren.

Hva synes du om denne prisen? Er du enig i at de nominerte viser den bredde og kvalitet som har vært representativ for det norske musikkmiljø så langt i 2010?