Høyem håper dette vil inspirere det norske folk til å bli med på årets TV-aksjon, som arrangeres søndag 24. oktober.

Høyem skrev låta i sommer etter en forespørsel fra Erik Poppe, som har regissert reklamefilmen til årets TV-aksjon og musikkvideoen til ”Prisoner of the road”.

- Jeg ble inspirert av engasjementet til Erik og det inntrykket jeg fikk av Flyktninghjelpen som organisasjon. Jeg ville at sangen skulle være en direkte bønn om hjelp, at den skulle si noe om den håpløsheten folk på flukt opplever, men at den også skulle formidle en følelse av ensomhet, som jeg tror er noe alle kan kjenne seg igjen i. Jeg er veldig stolt av å være med på å støtte TV-aksjonen med musikken min, sier Sivert Høyem.

Nyheten om at Sivert Høyem har skrevet en egen låt til Flyktninghjelpen ble svært godt mottatt av generalsekretær Elisabeth Rasmusson.

- Vi er utrolig takknemlige for det engasjementet Sivert Høyem viser og for at han også gir bort inntektene fra sangen til Flyktninghjelpen. Det er en gripende og vakker låt som jeg håper mange vil laste ned og dermed hjelpe mennesker som er på flukt.

Rasmusson garanterer at inntektene fra sangen blir brukt på mat og nødhjelpsutstyr, husly, utdanning og juridisk bistand til mennesker på flukt fra krig og konflikt.

Vil du også gjøre en forskjell, kan du melde deg som bøssebærer ved å ringe telefon 02025 eller registrere deg direkte på www.tvaksjonen.no .

Musikkvideoen regissert av Erik Poppe.www.tvaksjonen.no