Bergens Internasjonale Film Festival kåret i går årets beste skandinaviske musikkvideo. Det var Norge og Emil Trier som vant prisen for videoen til Torgnys The Only Game, melder Lydverket.

Her er juryens begrunnelse:

- "Vinnervideoen viser en regissør og en artist som tar musikkvideosjangeren på stort alvor – dette er en ambisiøs og poetisk video, som samtidig er umiddelbart fengende og fascinerende: En musikkvideo man vil se på og lytte til om og om igjen.

Den viser flere ganger musikkvideoens magiske potensial, nemlig øyeblikkene der tekst, melodi og bilder flettes sammen til et helhetlig uttrykk som rører og rammer følelsesmessig. Videoen er et eksempel på utmerket filmhåndverk – effektivt fortalt ved hjelp av vakre, realistiske bilder, tydelige portretter og overraskende tematikk.

Miljøet som skildres i videoen er genuint skandinavisk, men følelsen av ungdommelig rastløshet er samtidig universelt gjenkjennbar og allmenngyldig. Å sitte i baksetet på en bil på leting etter NOE, er en følelse vi alle kan kjenne oss igjen i. Den kjærlighetsfulle og detaljerte skildringen av ungdommelig råskap, kjedsomhet, forelskelse og iscenesettelse står dessuten perfekt til den utprøvende, søkende låten. Slik oppnår samspillet mellom musikk og film en høyere enhet enn det de to elementene ville gjort hver for seg – et bevis på at musikkvideoen fortsatt er en kraftfull sjanger med evne til å fortelle store historier i løpet av få minutter.”Disse var nominert:

Danmark
Mew - Repeaterbeater (dir: Martin De Thurah)
Fever Ray - When I Grow Up (dir: Martin De Thurah)
Röyksopp - What Else is There (dir: Martin De Thurah)
Trentemøller - Sycamore Feeling (dir: Jesper Just)
Lulu Rouge - Bless You ft. Mikael Simpson (dir: Jimmy Falinski Kornhauser)

Sverige
El perro del mar - Change of Heart (dir: Filip Nilsson)
Fever Ray - If I Had a Heart (dir: Andreas Nilson)
Familjen - Det var jag (dir: Mads Udd)
Kent - Idioter (dir: Gustav Johansson)
Adiam Dymott - Miss you (dir: Senay&Kolacz)

Norge
Donkeyboy - Ambitions (dir: Kristoffer Borgli)
Casiokids - En Vill Hest (dir: Kristoffer Borgli)
Torgny - The Only Game (dir: Emil Trier)
Lars Vaular - En Eneste (dir: Andrew Amorim)
Kvelertak - Mjød (dir: Fredrik S. Hana)

Juryen besto av: Frøydis Moberg (Young Aspiring Professionals Records), Øystein Fyxe (musikkvideoregissør og fotograf) og Eirik Kydland (ENO).