Disse er klare for Slottsfjell 2011:

Deerhunter (US)
Gallows (UK)
Datarock
Melissa Horn (S)
Nidingr
Honningbarna
MikroMinus


Slottsfjell har som eneste norske festival klart å hanke inn amerikanske Deerhunter. De har sluppet et av årets desidert beste album, uansett sjanger, som kommer til å figurere i toppsjiktet av mang en års-beste-liste i løpet av de neste ukene.

Festivalen i Tønsberg har også etter flere års forsøk endelig fått snøret i bånn hos Watford-bandet Gallows, et av verdens beste liveband. Deres rasende godstog av rødglødende hardcore og punkrock kommer til å filleriste deg til sommeren.

Dette skriver festivalen om resten av artistene:

Slottsfjell 2011 blir faktisk første gangen Datarock fra Bergen besøker Slottsfjell, noe vi synes er på tide. To av gutta i Datarock var djs på Kastellnatt i sommer og ga oss da en liten smakebit på hva man kan forvente når hele bandet gjør innmarsj i sine røde treningsdresser.

Svenske Melissa Horn har ligget på salgslistene i Norge i store deler av 2010 og kan dermed kalles Sveriges største suksess her i landet i år. Hennes Lisa Ekdahl/Lars Winnerbäck-inspirerte låtskriving har virkelig slått an blant oss nordmenn.

Nidingr kommer (stort sett) fra Horten, og er et friskt pust i den ellers så tradisjonelle black metal-skogen her til lands. Med seg på trommer i sommer vil de ha selveste Hellhammer fra Mayhem.

Honningbarna er seks testosteronfylte 17-åringer fra Kristiansand som spiller pønk på norsk med snerrende revolusjonære tekster og riff som sparker i mellomgølvet. Tenåringer med en absolutt forakt for det etablerte.

Den ene halvdelen av MikroMinus er Marius Grøtterud Evenes fra Tønsberg, en fyr vi fra før av kjenner fra band som Sirka Ragnar og Dokkemand. MikroMinus er et nytt elektronisk prosjekt som spesialiserer seg på glitcha dansemusikk og skwee.