Sist vi hørte noe fra M83, var soundtracket til filmen L'Autre Monde (Svart himmel), noe frontfigur Anthony Gonzalez entusiastisk beskriver som "et ræva soundtrack til en ræva film, som gjorde meg forbanna og deprimert".

Nå sitter imidlertid franskmennene med nytt materiale i hendene, som av Gonzalez lovprises som "episk, drømmende, kraftfullt og intenst".
På de nye låtene samarbeider han med Saturdays-vokalist Morgan Kibby, Beck- og Nine Inch Nails-bassist Justin Meldal-Johnsen, med flere.
Bandet jobber allerede med mer enn 20 demoer, og planlegger plateslipp til våren.
Gonzalez er dessuten også i gang med en film, tross sin dårlige erfaring. Nærmere detaljer røper han ikke.

Når det gjelder albumdetaljer, er han imidlertid langt mindre hemmelighetsfull:
- Det er tåpelig å si det, men jeg føler at dette blir mitt beste album - mitt mest komplette. En slags miks av alle albumene mine. Jeg synger også mye mer på den kommende plata, og er veldig fornøyd med hvordan stemmen min høres ut for øyeblikket. Jeg blir 30 år i desember, og føler at jeg endelig vet hva jeg driver med. Jeg er litt redd fordi Saturdays = Youth var litt lys, og folk kanskje forventer noe enda lysere. Men dette blir mørkere, noe i nærheten av Before the Dawn Heals Us.
Før vi slapp de fem andre skivene, ble jeg kvalm, deprimert og redd for dårlige anmeldelser eller at folk ikke ville like meg. Nå tenker jeg bare: Stikk av.

Jeg ser fram til mer fransk magi.