De tre første artistene klare for Bukta 2011:

GALLOWS

Det har vært sagt at Gallows er det absolutt viktigste som har skjedd britisk punk siden Sex Pistols og The Clash, og dèt skal man sannelig ikke kimse av! Og de er utvilsomt et av verdens tøffeste liveband! Med en blanding av hardcore og punk, har de virkelig greid å gjøre et enormt inntrykk på mange.

I 2009 gav de ut det kritikerroste andrealbumet ”Grey Britain”, et album som slår hardt ned på medborgere, monarker og elitetoppen. Revolusjonen er definitivt nært forestående med deres mørke og dystre tekster om latskap, grådighet og maktbehov. Dette i en kombinasjon med den intense og punkete vokalen til frontmann Frank Carter, og et band som topper det hele med hardtslående trommer og massive riff med tydelige referanser til punklegender som Minor Threat og Black Flag.

I 2007 vant de den prestisjetunge prisen som ”The Best British Newcomer” av magasinet ”Kerrang,” og de har varmet opp for band som Rage Against The Machine, Gogol Bordello og AFI. Gallows har kun besøkt Norge ved to anledninger tidligere, ved Hovefestivalen og på Garage i Oslo med påfølgende utsolgt ekstrakonsert.

”Det er herlig å få på plass et såpass kult band som Gallows, som første band på plakaten til 2011! De er et av de mest fremadstormende og kuleste bandene som har kommet fra de britiske øyer den siste tiden. Håper og tror de vil overraske publikum i Tromsø med en kanonkonsert til neste sommer!” sier en spent festivalsjef Robert Dyrnes.


VISHNU

Nå ser det endelig ut som at Vishnu får den heder og omtale som de virkelig fortjener etter åtte år som rockband i Tromsø. Vokalist og låtskriver, Tor Thomassen setter deg nærmest inn i transe når han griper fatt i mikrofonen og suggerer deg med sin dype og melankolske røst. Med en knakende dyktig gjeng musikere, og tydelige referanser til Nick Cave, The Gun Club, The Doors, og ikke minst Madrugada, er dette et band man ikke kan gå glipp av!

Bandet slapp nylig sitt debutalbum ”Outskirts of Love” til strålende kritikker i store deler av landsdekkende media. Platen er produsert av ingen ringere enn Alexander Kloster-Jensen (Ricochets, My Midnight Creeps) og Frode Jacobsen (Madrugada), og de har definitivt vært med å sette sitt preg på platen. Låten ”Slip Inside” har også traktert B-listen på NRK P3, noe som uten tvil har vært med på å åpne for interesse langt utover Tromsøs bygrenser.

Vishnu vant i 2005 Zoom-Urørt, med påfølgende turne i Norge og Tyskland. De har tidligere to EP utgivelser bak seg og 1. november i år ble bandet signert av et av Norges største bookingselskaper, Artistpartner.

Det er vel fortjent og absolutt på sin plass at Vishnu som et av Tromsøs mest hardt jobbende band, spiller i Bukta sommeren 2011. Vi gleder oss! sier festivalsjef, Robert Dyrnes.


MELISSA HORN

Melissa Horn er fortiden en av Sveriges mestselgende artister. Med sine kun 23 år på baken har hun allerede nå klart å bergta store deler av Skandinavia. Hun skriver sine egne låter om tragedier og mislykket kjærlighet basert på egne erfaringer, godt pakket inn i en klokkeklar, sårbar og lett melankolsk visesang. Du kan bare fnyse av klisjeene, men Melissa Horn presenterer dystre temaer på en meget troverdig måte.

Hun debuterte i 2007 med albumet ”Långa Nätter,” men det var ikke før i 2009 da hun gav ut platen ”Säg ingenting till mig” at hun virkelig fikk oppleve stor suksess også utenfor Sveriges grenser. Et samlet pressekorps applauderte stort og kalte henne for en yngre utgave av Lisa Ekdahl og en kvinnelig versjon av Lars Winnerbäck, og det er absolutt en verdig sammenligning! Når Melissa Horn i tillegg klarer å få sistnevnte med seg på duett, på låten ”Som jag hade dig förut,” skjønner man at her har det skjedd store ting!

Hun har turnert hele Skandinavia flittig det siste året, og det måtte settes opp ekstrakonsert på Rockefeller tidligere i høst grunnet et svimlende stort billettsalg. Melissa Horn var i tillegg en av finalistene til årets Rockbjörn i kategorien ”Årets kvinnelige liveartist”.

Foto: Stian Kaspersen- Musikknyheter.no