picture

1. Arcade Fire - The Suburbs
Arcade Fire har gjort det nok en gang. De har laget årets skive som de også gjorde i 2007 med Neon Bible. Albumet har fått strålende kritikker og en meget sterk 9/10 her på Musikkknyheter.no. Bandet har toppet VG-lista, og leverte nok en strålende konsert på årets Hovefestival. Arcade Fire har i 2010 befestet bandets posisjon som et av verdens største rockeband. Mastermind Win Butler har uttalt at tematikken i The Suburbs er bygd på oppveksten hans i Austin, Texas forstad. Hvis du ikke allerede har besøkt Arcade Fires forstad i år, er det virkelig på tide.

Les anmeldelsen2. The Black Keys - Brothers
Duoen Auerbach og Carney utvider repertoaret sitt med Brothers, og bekrefter sin genialitet. I tillegg til bluesrocken vi vet de behersker, serverer de også soul-perler av ypperste kvalitet. Albumet representerer en musikalsk utvikling som både overrasker og imponerer. Brothers er The Black Keys definitive gjennombrudd og ble anmeldt til 9/10 på Musikknyheter.no

Les anmeldelsen3. Robyn - Body Talk Pt.1.
Verdens elektropopdronning har vært på de fleste lepper i år, og med god grunn. Robyn har dette året levert tre solide utgivelser med sin Body Talk-triologi, der part 1 ble fik 9/10 her på Musikknyheter.no. I tillegg headlinet hun i år norske festivaler som Øya og Pstereo, og hun kommer tilbake til Norge allerede i mars neste år.

Les anmeldelsen4. The National - High Violet
Etter to svært gode utgivelser hadde The National mye å leve opp til med High Violet. Det er ikke få band som har hatt problemer med å følge opp triumfer. Da er det desto mer gledelig at The National innfridde også i år. Musikknyheter ga albumet 9/10 da det kom i mai, og skrev "med High Violet har The National gitt ut et av årets beste album." Plata ble i likhet med forgjengeren møtt med nærmest unison kritikerhyllest, og det er vel unt.

Les anmeldelsen5. Gorillaz - Plastic Beach
Etter fem år med stillhet fra Damon Albarn og hans alternative tegneseriebandprosjekt Gorillaz, kom de i år tilbake med full storm med platen Plastic Beach, som ble anmeldt til 8/10 her på Musikknyheter.no. Gorillaz headlinet i år noen av verdens største festivaler, blant andre Glastonbury, Coachella og Roskilde.

Les anmeldelsen6. Wild Nothing - Gemini
Wild Nothing er Jack Tatums soloprosjekt. Han spiller og lager alt selv, byr på chillwave med litt gitarstøy og litt myke synther. Tatum synger med skjør røst over mange musiklaske lag med lekre arrangementer. Dette er deilig, drømmende og romantisk indiepop.

Se video7. Yeasayer - Odd Blood
Yeasayer er et av mange Brooklyn-band i vinden for tiden, og med årets Odd Blood styrket de sin posisjon ytterligere. De eksperimentelle newyorkerne fikk en hit med singelen O.N.E. tidligere i år, og resten av plata er like leken og spennende. I anmeldelsen av albumet skrev Musikknyheter at bandet har valgt et en litt annen vei enn på debuten, noe som "utfordrer og til slutt gleder", og utgivelsen ble vurdert til 8/10. En svært solid plate som blander sjangere med stor suksess.

Les anmeldelsen8. The Walkmen - Lisbon
Kritikerfavorittene i The Walkmen leverer igjen. På sin sjette plate virker de stødigere og sterkere enn noen gang, og ble her på Musikknyheter.no belønnet med 9/10. Bandet skal på festivalturné neste sommer, og det er da lov å håpe at de endelig vil ta turen innom Norge også.

Les anmeldelsen9. Beach House - Teen Dream
Baltimore-duoen Beach House ga ut tredjealbumet Teen Dream så tidlig som januar i år, men utgivelsen er langt ifra glemt av den grunn. Her til lands er albumet kanskje særlig kjent for låten Norway, en låt som ble skrevet på toget fra Oslo til Bergen. Den er riktignok bare én av mange enestående låter på denne utgivelsen. Teen Dream er en strålende musikkopplevelse, og Beach House har "nå for alvor seilt seg inn i norske indiehjerter", som Musikknyheter skrev i 9/10-anmeldelsen av albumet.

Les anmeldelsen10. Crystal Castles - Crystal Castles II
Den kanadiske duoen serverer fortsatt eksperimentell og særegen gothelectronia på sin andre selvtitulerte plate. Platen har fått gode tilbakemeldinger både her i Norge og i utlandet, og her på Musikknyheter.no ble den belønnet med solide 9/10. “Roligere, men like skumle og fantastiske.”

Les anmeldelsen(Listen er stemt frem av musikknyheter.no sine skribenter)

Tidligere vinnere:

2006: Bob Dylan - Modern Times
2007: Arcade Fire - Neon Bible
2008: Fleet Foxes - Fleet Foxes
2009: Girls - Album

Hva synes du er årets beste album?

Hør albumene i WiMP

Hør albumene på Spotify