Gorillaz har allerede gitt ut albumet Plastic Beach i år, men bandets hjerne og kreative frontmann Damon Albarn sluttet ikke å skrive og spille inn musikk etter det.

Han fortalte Pitchfork tidligere i høst at han jobbet på tre album akkurat da, og et av disse et var Gorillaz album som han håpet skulle få slippdato før jul.

Nå derimot ser det ut til at platen blir sluppet i jula, gratis!

Albarn og Gorillaz- samarbeidsparner Jamie Hewlett fortalte nylig i et intervju med det Australske nettstedet Perth Now om adventskalenderen de har gående på hjemmesiden til Gorillaz, hvor fansen hver dag får en liten gave, mens de på julaften vil få videoen til en av låtene på den nye platen, og på 1. juledag hele albumet gratis for nedlasting.

Albumet som fortsatt ikke har noen tittel, er i sin helhet spilt inn på iPad mens han var på turné, og Albarn håper det blir den første platen noensinne som er spilt inn på den måten.

Om platen sier han "Det er en turnédagbok i plateform. Det er vel mitt kjærlighetsbrev til Amerika. Jeg pleide å være veldig forbløffet over dette stedet, og er det nok fortsatt på noen områder. Amerika forvirret meg enormt. Men akkurat nå, med alt som skjer, er det et godt sted og være og det har vært en fantastisk turné. Konsertene har vært veldig spesielle."


Gorillaz offisiell hjemmeside
Gorillaz på MySpace