Liverpool-bandet The Cubical spilte energisk bluesrock foran et begeistret publikum i kjelleren på Revolver i Oslo i slutten av oktober. Nå vender bandets vokalist, Dan Wilson, tilbake til Revolver. Denne gangen til førsteetasjen for å spille akustisk konsert.

- Jeg ser frem til denne konserten. Det blir mitt tredje besøk til Oslo i år og jeg har virkelig falt for byen og folkene her. Nordmenn har en fantastisk innstilling til kunst og kultur, noe vi engelskmenn kan lære av, sier Wilson til musikknyheter.no.

- Det var utrolig moro da The Cubical spilte på Revolver for litt over måned siden, legger han til.

Mer tekstbasert

Det blir derimot en noe annerledes konsert førstkommende torsdag.

- Ja, det blir ikke så røft som sist, men roligere og mer intimt, sier Wilson.

Wilsons musikk som soloartist er mer tekstbasert og nedstrippet enn den hardtslående bluesrocken som The Cubical leverer.

- Den handler mer om stemmebruk og det narrative, men det er fortsatt en blues-følelse i det jeg gjør, sier han og legger til:

- Jeg tror alle som digger The Cubical vil finne elementer i mine akustiske låter som de vil like, men ikke forvent noen sprelske bevegelser.

The Cubical-vokalisten trekker paralleller til andre artister hvor det lyriske innholdet står sentralt.

- Jeg er veldig fan av artister som Leonard Cohen, Bob Dylan, Johnny Cash, Randy Newman, Nick Cave, Woody Guthrie og Hank Williams. Jeg er, og har alltid vært, opptatt av lyrikk, sier han.

Stenseng varmer opp

Norske Einar Stenseng, som tidligere i år slapp albumet Stenseng II, spiller support for Dan Wilson denne kvelden på Revolver.

- Det er alltid hyggelig å spille på Revolver. Den store fordelen med å spille solo er at jeg står friere til å spille låter bandet ikke har øvd inn eller hørt før. Det blir enklere å ta ting mer på sparket, sier Stenseng til musikknyheter.no.

- Så det blir sikkert topp stemning, legger han til.

Møt opp til en hyggelig førjulskonsert i første etasje på Revolver torsdag 16. desember.

Konsertstart: 22.00
CC: 50 kr

Foto: Julia Naglestad/B13.no

Hør Dan Wilson på MySpace
Hør Einar Stenseng på MySpace