Thrash/metalcore-fans og resten av publikum får en godbit når Sepultura tar turen til Parkenfestivalen 2011. Det brasilianske metalbandet ble dannet i 1984. Den tredje utgivelsen "Beneath The Remains" (1989) ble bandets gjennombrudd og har i dag klassikerstatus. Albumet ble produsert av amerikaneren Scott Burns - en av de ledende metal-produsentene den gang - og inneholder det som er blitt en av Sepulturas signaturlåter "Inner self".

Etter dette kom klassikere som "Arise" i 1991 og "Chaos A.D." i 1993. I 1996 ga Sepulturas ut sin største suksess, albumet "Roots" (produsert av Alex Newport). Albumet ble av bladet Kerrang! rangert som en av de beste metalplatene noensinne. Etter dette ble samarbeidet med Max Cavalera avsluttet, etter en serie av hendelser. Resultatet ble at Sepultura fortsatte, mens Max gikk hen og dannet Soulfly. Max Cavaleras siste konsert med bandet ble utgitt på cd i 2002 under tittelen ‘Under A Pale Grey Sky’.

Sepultura ga etter dette ut albumet "Against" som ikke solgte så bra, men i 2001 kom plata "Nation" som solgte til gull og bandet spilte for tredje gang på Rock In Rio - foran 150 000 fans. Sepultura ble også det første søramerikanske bandet som fikk spille på Monsters of Rock-festivalen i England.

I sommer signerte Sepultura med Nuclear Blast og Warner Music. Gitarist Andreas Kisser er glad for å signere med verdens største metal-label, og røper at bandet jobber med ny plate som etter planen skal slippes i mai under deres Nord-Amerika turne.

Iggy And The Stooges er også bekreftet til Parkenfetivalen 2011.