Med band fra både vårt kjære hjemland og det o’store utland kommer dette semesteret til å bli en stor fest, skriver samfundet til Musikknyheter.no

Under det Røde Runde kan du få med deg store navn som den legendariske rapperen Nas (US), rockegutta i Bigbang, oljefat- og pumpeorgelkongene i Kaizers Orchestra, de ville jentene i Katzenjammer, humorbandene til Duplex og de staute karene fra Loddefjord i John Olav Nilsen & Gjengen.

I Klubben kan trønderne oppleve et av Norges beste liveband med Real Ones, bergenserne Kakkmaddafakka med sin dansbare musikk, de erfarne gutta i The Gin And Tonic Youth og ikke minst Turns, som etter lang tid i bransjen har har jobbet seg opp til å bli et av Norges mest lovende band.

Noe av det første som går av stabelen i år er Urørt-finalen. Her får du sjansen til å oppdage ditt nye favorittband med et allerede finsortert utvalg fra Norges nye musikerspirer. Dette blir som en oppvarming til resten av våren på Knaus. Der vil spennende nykommere som Aristillus, Einar Stray, Lovecult, Bloody Beach, Hope I Die Virgin og Chrome Hill gi deg muligheten til å holde deg oppdatert på det nyeste innen norsk musikk.

Bookerne på Samfundet sover aldri, så følg med på www.samfundet.no utover våren for flere oppdateringer.

Konsertoversikt for våren 2011:


14. januar Dobbelkonsert: Your New Favorite White Trash + Dakari
Moren din vil nok kalle det bråkete skrikemusikk. Selv beskriver Your New Favorite White Trash musikken sin som Tropical/Jungle/Hardcore. Dakari spiller en blanding av småkaotisk hardcore og melodiøs rock. Knaus. kl.23.59 Inkl. i inngang.

15. januar Kickoff-fest
Få en pangstart på semesteret i det røde runde! Hele huset. Bill. inkl. i inngang.

21. januar Urørt 

Denne kvelden skal fem norske band kjempe om å bli Norges beste Urørt; Forza, Machine Birds, Brighton, Oslo Ess og Honningbarna. Hele huset.
Dørene åpner 19:00, Showet starter 20:00. Inkl. i inngang frem til 20:00. Etter 20:00 kr 50/100. 


22. januar 
 Gin And Tonic Youth.
Gin And Tonic Youth kommer til å rocke din verden i Klubben med dansbar lo-fi rock /elektronika med pop-hooks. 
Klubben kl. 22:00. Bill.kr. 60/100.

Lovecult
Med en hypnotisk og suggererende tilnærming til popmusikk, lager bandet kjølig, men innbydende og fengende psykedelisk pop! Knaus kl.23:59. inkl. i inngang.28. januar UT-Awards
Ut-Awards er Adresseavisens leseravstemming der det beste fra trøndersk kultur- og uteliv kåres og feires med en kjempefest på Samfundet. Tre Små Kinesere, Hans Bollandsås, Ida Jenshus, Difference, 22, Pelbo, Moving Oos m.fl. Hele huset. Storsalen kl. 21:00. Bill.kr. 150/250.

29. januar Duplex-festival 

Duplex Records er nå inne i sitt 25 år og har i år samlet band som Black Debbath, Hurra Torpedo, Bare Egil Band, Gartnerlosjen og det nye Duplex-bandet Maroder. Storsalen kl. 20.00. Bill.kr. 240/300.

4. februar 
 Bloody Beach 

Deres til tider komplekse hybrid av reggae og engelsk rock gir dem et unikt lydbilde godt krydret med upolert vokal og hissige instrumentalfragmenter. Knaus kl.23:59. inkl. i inngang.5. februar 
 Turns
Turns flørter med rock, jazz og klassisk samtidig som musikken først og fremst er en vaskeekte pop-glede. Klubben kl. 22:00. Bill.kr. 80/120.
Shooting Tsar
Med tre vokalister, synther, fuzzbass, trommer, elgitar og djembe utforsker Shooting Tsar et kreativt og avansert landskap som likevel føles lett og lekent.

Knaus

11-20. februar ISFiT

25. februar Kaizers Orchestra Storsalen kl. 22:30 UTSOLGT.

Misty Range


Duoen spiller støyete eksperimentell rock med innslag av stilarter som jazz og psykedelisk 60-talls rock, spesielt av sistnevnte. Knaus kl.23.59. Inkl. i inngang.

26. februar Temafest med Ultra Sheriff
Kle deg ut og dans til du sprekker! 
Storsalen kl. 22:00. Bill.kr. 50/100.

5. mars Real Ones
Et av Norges beste liveband kommer for å lage fest i Klubben. Klubben kl.22:00. Bill.kr. 100/150.

Aristillus
17-åringene i Aristillus imponerer stort med sin første plate som er en miks av hardcore og indie. Knaus kl. 23:59. inkl. i inngang.

11. mars Ølfestival med DDR
Kom og få deg en leksjon i tysk. Rølperock med Atle Antonsen, Johan Golden og Berit Boman. Leskende malt og humle fra alle verdens hjørner danner et perfekt bakteppe. Storsalen kl. 23:00. Bill.kr. 150/190.

12. mars 
 John Olav Nilsen & Gjengen
Bandet består av staute karer fra Loddefjord som har skapt sin egen stil med miks av rock, pop og punk. Storsalen kl. 22:00. Bill.kr. 180/240.

Dunderhonning
Med en miks av herlig indie-nyveiv-pop-rock kommer Knaus til å buldre over. Knaus kl. 23:59. inkl. i inngang.

18. mars Åge Aleksandersen & Sambandet Alle trønderes rockehelt returnerer til Storsalen. Konsertstart kl. 22:00. Bill.kr. 260/320.

Hope I die Virgin.
Shoegaze/postpunkbandet trer ut i lyset og slipper albumet "Is Forever No Way" i vår. Knaus kl.23.59 Inkl. i inngang.19. mars Kakkmaddafakka
Bandets musikk er en unik miks av rap, disco, rock og pop og kommer til å lage stor ståhei i Klubben. 
Klubben kl. 22:00. Bill.kr. 80/120.

Einar Stray
Med en unik miks av stryk, blås og perkusjon kan musikken til Stray skildres som en blanding av indiepop og shoegaze. Knaus kl. 23:59. Inkl. i inngang.

25. mars 
 Nas
Hiphoplegenden tar endelig turen til Trondheim.
Storsalen kl. 22:30. Bill.kr. 350/390.

Chrome Hill
Albumaktuelle Chrome Hill spiller musikk forankret i jazzen, og henter inspirasjon fra både americana, spagettiwestern og støyrock. Knaus kl.23.59. Inkl. i inngang.

26. mars 
 Bigbang.
Om du enda ikke har danset med Øystein Greni og Bigbang til megahiten "Girl In Oslo", er det på høy tid. Storsalen kl. 22:00 Bill.kr. 260/320.
Jakob Håkon Band
Guttene i Jacob Håkon Band synger på egen dialekt og kan kalles Stavangers svar på John Olav Nilsen & Gjengen. Knaus kl. 23:59. Inkl. inngang.

2. april Katzenjammer 

Med instrumenter som mandolin, balaika-bass, xylofon, trompet, kazoo og banjo, kan ikke dette bli mindre enn ekstremt kult og spennende! Storsalen kl. 22:00. Bill.kr. 160/200.

Stereobullet
Indierocken til kvintetten sender tankene til Bombay Bicycle Club og Kråkesølv, slentrende og vemodig. Knaus kl. 23:59. Inkl. i inngang.8. april 
 Pirumkonsert Ukekoret Pirum har teke vägen ur Sangerhybelen for å spreie våryr scenesjarm, smekker mannskorsong, vidløftige cheapoar og augeglimtande vittigheiter. Selskapssiden kl. 22:30. inkl. i inngang.9. april 60-tallsaften
Ta på kjole og dress, og swing deg til god gammel 60-talls musikk! Hele huset. Bill.pr. 50/100.

29. april Dråpe
Dråpe spiller støypop som er både aggressivt, beroligende, svevende og ikke minst drømmende. Liker du shoegaze og melodisk støy, da liker du nok disse. Knaus kl. 23:59. inkl. i inngang.