Hove følger opp forrige ukes slipp med tre nye artister i dag, og skriver følgende på sine nettsider:

Turns

Første bandet ut denne mandagen er norsk, og kanskje det heiteste navnet norsk musikk har å tilby akkurat nå. Turns slapp akkurat debutalbumet “Turns Out” og har mottatt helt eksepsjonellt bra kritikker. Bare femmere og seksere. Så har da også bandleder, produsent, gitarist og vokalist Anders Tjore (han oppe på hesten, selvsagt) jobbet i over fire år med å gjøre albumet ferdig.

Og det har vært verdt ventetiden. “Turns Out” er nemlig en sofistikert blanding av pop, rock, jazz og impro som får mange til å tenke på storheter som Miles Davis, Beach Boys, Prefab Sprout og vår egen Sondre Lerche.

Live er Turns et litt annet kapittel. For mens albumet er velarrangert og nøye utstudert er gruppa en energiutblåsning av de uvanlige på scenen. Med toppmusikere fra band som The Lionheart Brothers, Cato Salsa Experience og Big Bang med seg spilte bandet denne helgen sine to første konserter siden 2006, og gjorde det foran fullstappede saler i Kongsberg og Oslo.

Gold Panda:

Dagens andre artist er 30 år gamle Derwin AKA Gold Panda fra London. Han fikk sin første sampler som 15 åring og har siden den gang kvernet ut instrumentaler som får en til å drømme seg av sted. Til sol, sommer og varmere steder. Det er nemlig noe ganske så magisk med Gold Pandas musikk.

Sampelsene henter han fra gammel vinyl eller utslitte VHS-kassetter (noen som husker dem?), men etter en tur i prosessoren låter det så 2011 som det går an i ehh… 2011. Det er en helt personlig stil Gold Panda har funnet og mye av inspirasjonen er hentet fra Asia, som for eksempel i hans mest kjente låt, “Quitter’s Raga”.

I fjor ga Gold panda ut debutskiva “Lucky Shiner”, og ble straks et mye omtalt enmanns-orkester. Lydverket her hjemme “elsker” Gold Panda og Pitchfork ga plata rungende 8.3 av 10. Tidligere har han remikset artister som Little Boots, Telepathe, Bloc Party og Simian Mobile Disco, men står nå på stødige føtter som egen artist.

Vaccines

En av de tingene vi liker best med Hove er å introdusere publikummet vårt for ny musikk. Å booke et band som ikke alle har hørt om, men som viser seg å være ren dynamitt når de kommer til Hove. Amy Winehouse, Duffy, The Wombats, Familjen, The Ting Tings var alle ganske ukjente da vi booket dem, men de slo som kjent ut i full blomst i tiden rundt festivalen.

Derfor har vi også huket tak i engelske The Vaccines. Et band det er mye buzz rundt om i England akkurat nå, og som vi tipper kommer til å bli en av festivalens mange oppturer. Med sin utrolig fengende form for rock lå de på en solid tredjeplass på lista over BBCs “Sound of 2011″