Blindern Studenterhjem åpner sine dører for studenter og andre festivalglade mennesker over hele Oslo. I stua feires det at Blindernrevyen fyller 80 år med champagnespretting og trommevirvel i jubileumsrevyen. I kjelleren, for anledning omgjort til bargate og konsertarena, går stemningen i taket når Datarock og flere “up-and-coming-band” inntar Gymsalen Scene.

Her er noen av høydepunktene på programmet:

Norma Sass 3. februar kl. 23.00
Etter tre års iherdig spilling, øving og jobbing har Norma Sass i sommer fullført sitt debutalbum. Hunting For Treasures er spilt inn og produsert i havgapet rett ved Ålesund, i Ocean Sound Recordings.

Sammen med produsent Eyvinn Magnus Solberg har Norma Sass dokumentert bandets enorme fremgang på bånd i form av elleve knallsterke låter som sniker seg under huden, treffer deg i hjertet og rett og slett forvirrer deg litt.
Hunting For Treasures slippes på Bauta/Tuba 24. januar 2011. Bandet har valgt UKA på Blindern som et av sine stoppested på deres slippturné.


Datarock 4. februar kl. 23.00
UKAs headliner er kanskje best kjent som Fa-Fa-Fa-syngene menn i rød matchende joggedress. Men, la deg ikke lure av deres avslappede fremtoning, dette bandet gir nemlig en av norges beste liveopptredner. Her snakker vi hopp, svette og aerobic.

Fra oppstartsåret i 2000 har bergensbandet rukket å spille over 800 konserter rundt om i verden. Deres mest intime konsert på flere år vil bli spilt under UKA på Blindern. Med hits som «Catcher In the Rye», «Amarillion» og «Computer Camp Love» kan vi garantere deg en konsertopplevelse utenom det vanlige.
Så, «give it up» for Datarock den 4. februar kl. 23.00 under UKA på Blindern.


Oslo Ess 5. februar kl. 21.30
Som de første blomstene om våren, som minner oss om at det fortsatt er håp og at gode tider vil komme, blåser det norskspråklige pop-punkbandet Oslo Ess et friskt og etterlengtet pust over norsk musikkindustri. Det Oslobaserte bandet, som består av medlemmer fra perlene av norsk punkrock fra 2000-tallets første tiår (Silver, Upstrokes og All Friday), ble formet sommeren 2009. Til tross for sin korte fartstid har bandet gjort seg bemerket ved å levere svært energiske og fengende konserter, noe som har resultert i at de blant annet er booket til årets Øyafestival.

Oslo Ess er inspirert av ulike band fra den store punkbølgen i California på nittitallet som blant annet Rancid, Bad Religion og Social Distortion. Dette, blandet med influenser fra mer klassisk rock som Bruce Springsteen, Tom Petty og Steve Earle, har gitt bandet et svært spennende og tilgjengelig uttrykk. Oslo Ess synger på norsk og skriver, i motsetning til de fleste samtidige rockeband, tekster som hyller livet, kjærligheten, verden og menneskene som bebor den. Denne hyllesten serveres med "nederst på rangstigen"-, og "på kanten av loven"-mentaliteten som hører hjemme i punk og rock'n'roll. Medlemmene selv mener denne optimismen er mangelvare i norsk musikkindustri og er svært dedikerte til å fylle dette tomrommet.

Bandets første, og etter hvert så etterlengtede plate, er forventet å utgis i januar 2011.


Ultra Sheriff 5. februar kl. 23.00
Ultra Sheriff er en biomekanisk trio fra bortenfor stjernene, og har som mål å utslette menneskeheten. Deres middel er fancy space/80’s-inspirert robotic cartoon electronica. Liveshowet deres kan best beskrives som en overbelastning av alle sanselig inntrykk, som kombinerer synkroniserte animasjonsfilmer med dansevennlige rytmer og episke melodilinjer.

Når de inntar menneskeform bærer de navnene Edvard og Torjus Førre Erfjord og Nils Iver Holtar. Disse tre individene møttes i Trondheim i 2007 og spilte sin første livekonsert i mai 2009. I 2010 kom debutalbumet ”Galactic Fame” – ti spor med cartoon-verdensrom-kaos! Når dette kaoset inntar UKA på Blindern er vi overbevist om at det vil sørge for at publikum ikke bare danser inn i de sene nattetimer, men også inn i de fjerne galakser.

Ultra Sheriff er siste band ut 5. februar, og avslutter dermed UKA på Blindern 2011. Vi håper at de ikke vil avslutte alt menneskelig liv i samme slengen…Hele programmet