I november offentliggjorde engelske Pulp at de i 2011 kommer til å gjøre noen konserter igjen, etter at det har vært stille siden 2002. I dag ble det bekreftet at Pulp står på scena i Middelalderparken fredag 12. august.

PULP (UK)
Pulp er tilbake med besetninga fra midten av 90-tallet og klassikeralbumet Different Class. Det betyr at du kan få høre alle dine Pulp-favoritter i Middelalderparken fredag 12. august. Begynn å glede deg allerede nå til Common People, Do You Remember The First Time?, Help The Aged, This Is Hardcore og Disco 2000. Skivene His ‘N’ Hers (1994), Different Class (1995) og This Is Hardcore (1998) utgjør for mange Pulp sin storhetsperiode. De to siste av disse toppa albumlista i hjemlandet. I Pitchfork sin kåring av 90-tallets sterkeste låter, kom superhitten Common People på andreplass.

Bandets musikk har hele veien hatt en rød tråd av klassisk pop, krydra med litt synth, new wave, glam og sofistikert rock. De var på sitt eget vis erkebritiske. Alltid pene i tøyet, aldri humørløse. Pulp henta stilmessig mer fra helter som Bowie og Roxy Music enn mange av sine samtidige, som ofte hadde betydelig større 60s- og Beatles-oppheng. De klarte å kombinere respekt for sine inspirasjonskilder og samtidig låte moderne.

Sheffield-bandet hadde strevd i en årrekke da de midt på 90-tallet plutselig ble et av de største britiske banda. I løpet av få år headlina de Glastonburys pyramidescene to ganger, noe ikke mange andre band har gjort. Medieyndling og frontmann Jarvis Cocker ble nærmest sjølve inkarnasjonen av britpop og en moderne dandystil. Han er en av britisk pops største superstjerner de siste tiåra og har inspirert en mengde unge menn, med både musikk og væremåte. De siste åra har Jarvis Cocker vært soloartist, samt hatt prosjektet Relaxed Muscle sammen med Jason Buckle. Nå er han tilbake med gamle bandkompiser for å glede deg og dine beste venner med herlig britisk pop. De headliner store europeiske festivaler som Isle of Wight, Wireless, Primavera og Melt denne sommeren. I tillegg kommer de altså til Middelalderparken.