Etter fjorårets suksessaften på Koengen med Rammstein og Alice in Chains er Bergen Calling klare med headliner for sommerens hardrockbegivenhet i Bergen; nemlig Avenged Sevenfold.

Her er hva arrangør Bergen Live skriver om dagens booking:

Få band har så lojale fans som Avenged Sevenfold, og få band kan vise til den samme suksessen som det amerikanske metalbandet har opplevd de seneste årene. Nå får endelig bergenspublikummet oppleve det fremadstormende California-bandet.

De blander metal fra den klassiske Metallica- og Iron Maiden-skolen med skoleflink, moderne prog og sint hardcore fra den amerikanske undergrunnen. Resultatet er et unikt sound og et liveband som står klar til å ta over de største stadioner når anledningen byr seg.

Bandets foreløpige siste album er “Nightmare”, som ble spilt inn rett etter trommeslager og co-låtskriver Jimmy “The Rev” Sullivan døde i romjulen 2009. Dream Theater-trommis Mike Portnoy overtok trommestikkene, og hjalp bandet til å lage en plate som Dagbladets Torgrim Øyre omtalte som “helstøpt og spennende” til terningkast 5. Lydverkets Asbjørn Slettemark rangerte albumet på sin Topp 5 da han oppsummerte 2010.

Avenged Sevenfold sin historie i Norge er en sammenhengende rekke suksesser. Før det amerikanske bandet hadde hatt en egen konsert i Norge, hadde de spilt for nærmere 80.000 nordmenn. Først sammen med Iron Maiden og så på Hovefestivalen på Sørlandet. Da bandet kom tilbake for å gjøre sin første egne konsert, ble Sentrum Scenes 1700 billetter utsolgt så fort at konserten ble flyttet til Oslo Spektrum med kapasitet på 6000. Den konserten viste hvorfor Avenged Sevenfold har nådd metalens eliteserie, med et storslagent, eksplosivt show basert rundt livet på en kirkegård.

Hjemme i USA har Avenged Sevenfold også opplevd at de sakte, men sikkert har klatret mot toppen. Bandet turnerte hardt og utviklet lydbildet sitt over lang tid, og resultatet kom i kraft av 1. plass på Billboard-listen for albumet "Nightmare" i 2009.


Billetter er i salg førstkommende torsdag kl 9. på Billettservice.