James Murphy, vokalist og frontfigur i LCD Soundsystem, har tidligere hintet om å legge ned det suksessrike bandet. I helgen kom beskjeden alle fans fryktet: LCD Soundsystem er historie.
- We are retiring from the game. Gettin’ out. Movin’ on, heter det i avskjeden på bandets hjemmeside.

I desember fortalte James Murphy at arbeidet med LCD Soundsystem bl.a. hadde hindret ham i å bidra på to Arcade Fire-album, og viste med det tydelig at han ønsket mer frihet.

- Det ble større enn det vi planla og ville. Ikke at jeg har noe imot det, men jeg vil ikke bli større. Hva er målet nå - å bli faens gigantisk? Jeg vil ikke være en berømt person. Vi har det bra sånn det er nå, jeg kan gå på et fly uten at noen vet hvem jeg er, sier vokalist Murphy til Pitchfork.

Dermed er musikkverden et fantastisk band fattigere, men albumene LCD Soundsystem, Sound of Silver og fjorårets This Is Happening er langt fra døde. Minnene fra amerikanernes fantastiske liveopptredener lever også i beste velgående, deriblant deres siste norgeskonsert på fjorårets Øyafestival.LCD Soundsystems aller siste konsert blir 2. april på Madison Square Garden i New York.
- Siden dette er for aller siste gang, skal vi spille en tre timer lang konsert for familie og venner, hvor vi skal spille ting vi aldri før har spilt.
- If it’s a funeral, let’s have the best funeral ever!!!

Les LCD Soundsystem avskjedserklæring her