The Roots, som nylig ble triple Grammy-vinnere, er klare for Pstereo 2011, eksklusivt i Norge. – Vi markerer oss med dette som Midt-Norges største pop/rock-festival, og som en av landets største musikkfestivaler, uttaler Pstereo om bookingen.

Det var mange som sperret øynene opp da Philadelphia-baserte The Roots entret hip hop-scenen tidlig på 90-tallet. Gruppa skilte seg hovedsaklig ut på to felt: de brukte ekte instrumenter framfor sampling og scratching, og ble fort kjent som ”den tenkende manns hip hop” med filosofiske og politiske tekster av høy lyrisk kvalitet.
– Bandet ble ikke umiddelbart akseptert i hip hop-kretser – det virket som om lærerne begynte å undervise før elevene lyttet. Men som de skulle få gehør seinere! forteller bookingsjef i Pstereo, Kim Aasli, som nå stolt kan klistre Roots på sin 2011-plakat, eksklusivt i Norge.

Fortsatt verdens beste hip hop-band
Albumet ”Things Fall Apart” (1999) smalt ned som en bombe med 4. plass på Billboard-lista, og ble et massivt kommersielt gjennombrudd for Roots. Året etterpå gjorde de en minneverdig backing for Jay-Z på et MTV Unplugged-album, og i 2002 fikk de for første gang en stor hit med den ultrafunky låta ”Seed 2.0”.
I 2006 byttet bandet selskap til Def Jam, og fikk en ny vår med knallsterke plater som ”Game Theory” og sist, i 2010, ”How I Got Over”. Sistnevnte utgivelse fikk bortimot utelukkende topp omtale i hele verden, og her hjemme sa Nettavisen det kanskje best: ”Fortsatt verdens beste hip hop-band... Hip hop trenger The Roots.” Grammy-juryen var også enige i dette, og tildelte nylig The Roots hele tre priser på årets store prisshow.

- Blåser alle andre av banen
Men først og fremst har The Roots vært et av verdens beste liveband over snart to tiår, og det er også derfor Pstereo-arrangørene gleder seg til å se Philly’s finest returnere til Trondheim for første gang siden 1999.
– Du kan nesten ikke be om et bedre band til å underholde et publikum enn The Roots. Det er åtte vanvittig dyktige musikere, som, i stedet for å flashe ferdigheter, produserer verdens stødigste groove og lager storfest hver bidige gang. De sleit i startfasen med å finne band som turte å la dem varme opp for seg, fordi de rett og slett blåste alle andre hip hop-ere av scenen live, forteller Aasli.

- Vi tar steget opp
Bookingen av The Roots markerer samtidig femårsjubilanten Pstereo som Midt-Norges største pop/rock-festival, og en av landets viktigste musikkfestivaler, skriver Pstereo i pressemeldingen.

- Vi var først ute i verden med Robyn på plakaten i fjor, og har siden starten introdusert nye, spennende artister fra utlandet til vårt publikum, med god respons hver gang. Pstereo har blitt lagt solid merke til utenfor landets grenser. Dette medfører at vi nå har bedre tilgang på artistene vi ønsker, sier Aasli.
- Fjorårets festival ble utsolgt, for første gang. Vi har i skrivende stund solgt mer billetter enn vi noensinne har gjort på dette tidspunktet av året, og med The Roots på plakaten tipper vi at enda flere sikrer seg Pstereo-pass ganske umiddelbart, konkluderer bookingsjefen.