I natt gikk Oscar-statuetten for beste filmmusikk til Trent Reznor og hans co-produsent Atticus Ross for filmmusikken til David Finchers The Social Network. De har allerede vunnet en Golden Globe for det samme, men det hindret ikke Reznor i å være særdeles ydmyk og tilsynelatende forbløffet på scenen under utdelingen i natt.

Trent Reznor er best kjent som frontfiguren (og det eneste faste medlemmet) i nå nedlagte Nine Inch Nails, og er for tiden aktiv med sitt nye band How To Destroy Angels.

Da tiden hadde kommet for at Hollywood var klare for en helaftens storfilm om datanerder som sitter i sparsommelig belyste rom og 'koder' sammen var det ingen tvil om at den mørke og til tider futuristiske industrial-lyden til Nine Inch Nails var perfekt som soundtrack, og det visste Reznor - han maste visstnok på Fincher helt til han fikk filmmusikk-jobben. Og resultatet, en slags instrumentell versjon av nyere Nine Inch Nails, ble uten tvil en av årets beste soundtrack. Helt klart velfortjent belønning!

Nine Inch Nails på Myspace