Hovefestivalen kan i dag presentere sin første norske headliner noensinne. Det dreier seg om en gruppe som for tiden befinner seg på toppen av VG-lista og som har høstet eventyrlige kritikker for sitt siste album, "Violeta, Violeta". Kaizers Orchestra har de siste elleve årene vokst til å bli et av Norges i særklasse største band, og Hoves bookingansvarlig, Toffen Gunnufsen, synes det er gledelig å endelig kunne sette et norsk navn øverst på plakaten:

– Det har vært mange norske kandidater til headlinerplassen på Hove de siste fem årene, men Kaizers har gjennom årene bevist at de er i en divisjon for seg selv. Kaizers er siste band ut på hovedscenen fredag 1. juli, og det er naturligvis ekstra hyggelig å kunne avrunde femårsjubileumet vårt med et band festivalpublikummet vårt har ønsket seg i mange år.

Med fem bestselgende album på samvittigheten, og to på trappene, har Kaizers Orchestra blitt den norskspråklige rockens kanskje framste flaggskip. Låter som "Maestro", "Ompa til du dør" og "Evig pint" er alle som moderne norske klassikere å regne, og bandet har samtidig gjort oppsiktsvekkende stor suksess i utlandet med sine tekster på kav rogalandsk.

Samtidig er det klart at Kaizers Orchestra også inntar toppen av plakaten på Arendals andre store festival, Canal Street.

– Det er ikke så vanlig at to festivaler som ligger så nærme hverandre ønsker å dele headliner, men i god og broderlig ånd har vi kommet frem til at dette er band som vil fungere ypperlig for oss begge. Tidspunkt og målgruppe er helt forskjellige, og jeg tipper heller det er mange glade Kaizers-fans her i sør, som får sjansen til å se yndlingsbandet sitt to ganger denne sommeren, sier Gunnufsen.