Et av Norges aller heteste navn om dagen, John Olav Nilsen Og Gjengen er bekreftet til torsdag den 23. juni. Gjengen har etter to kanonalbum, topp anmeldelser og intens turnering land og strand rundt, fått et solid fotfeste og treffer åpenbart en nerve som ligger i folkedypet. For tiden er bandet på en så godt som utsolgt norgesturné og befester sin posisjon som en av norsk rocks virkelig store. Med mindre du har sikret deg billett til bandets Rockefeller-konsert i mars, blir Oslo Live eneste sjanse til å se gutta live i byen før høsten. I fjor spilte de på Øyafestivalens hovedscene, og bandet setter tydelig pris på Oslopublikummet.

- Eg gleder meg til å danse slow med en Oslofestival igjen. Det blir, som alltid, en spennende affære, sier frontmann John Olav Nilsen.

Casiokids er en annen godbit fra Bergen vi har vært så heldige å få til Oslo Live. Bandet er en av Norges største musikalske eksportartikler om dagen, og det på tross av at de synger på norsk. Blant annet står bandet på plakaten når årets South By South West går av stabelen, og de var blant de få utvalgte som fikk en million kroner da A-ha åpnet lommeboken i fjor – en pen sum som kommer godt med i bandets videre utenlandssatsing. Oslo Live blir den eneste konserten Casiokids gjør i Oslo før høsten. I april slipperCasiokids en splittsingel med Of Montreal fra Canada o singelen har solgt tusen kopier allerede før slipp(!).

- Oslo Live har en perfekt beliggenhet og en fremtidsrettet booking. Jeg kan nesten ikke vente til å få spilt de nye låtene våre for fansen i Oslo, sier Ketil Endresen i Casiokids.

Fra Stavanger får Oslo Live storfint besøk i form av Tõg. Mon tro om de kommer for å frelse de syndene partyløvene på Kontraskjæret? De lager i hvert fall utrolig fengende popmusikk som nok vil sette ekstra fart i festen. Tõg betyr dust/idiot på Stavangerdialekt, men det er overhodet ikke det første vi tenker på når vi f.eks. setter på "Sansen" eller ”Reint Mel (i Påsen Din)” signert septetten. Det gjorde tydeligvis ikke P3 heller, som A-listet begge låtene. Riksavisene har spandert flere spalter på dem, de har fått spillejobber i USA og spilt for fulle hus rundt omkring i Norge, alt dette før debutplaten har kommet ut. Det kommer forresten ut i mai, så du får god tid til å lære deg tekstene før de lager sommerstemning på Kontraskjæret. Oslo Live blir den første utendørsfestivalen Tõg gjør i Oslo noensinne.

- Det er en glede å kunne presentere kremen av norsk musikk på årets Oslo Live. John Olav Nilsen Og Gjengen er allerede blitt et husholdningsnavn, mens Casiokids og Tõg er på god vei til å bli det, og alle tre representerer det mest spennende som skjer i norsk musikk om dagen, sier en fornøyd festivalsjef Gaute Haaversen Westhassel.

Oslo Live går av stabelen 23. til 25. juni på Kontraskjæret og har i år som i fjor den samme hyggelige billettprisen på 200,- kr for dagspass. Etter påske går prisen opp til 300,- og hvis du venter helt til dørene åpner, vil et dagspass koste deg 400,-.