Norges utvilsomt største og beste elektroniske band gjennom tidene kommer til Tønsberg i sommer, skriver Slottsfjell på sine nettsider om Röyksopp. Den norske duoen avslutter Slottsfjell torsdag 14. juli.

Svein Berge og Torbjørn Brundtland traff hverandre da de var bare 12 og 13 år gamle. De delte begge to interessen for elektronisk musikk, og begynte snart å spille sammen som en del av techno- og elektronika-miljøet i Tromsø på starten av 90-tallet. Röyksopp ble imidlertidig først grunnlagt i Bergen i 1998, og bandet fikk ganske kjapt en suksess med singelen “So Easy”, utgitt på Tellé Records. I 2001 kom det internasjonale gjennombruddet til Röyksopp med albumet “Melody A.M” og singelene “Poor Leno”, “Eple”, “Remind Me” og “Sparks”. Populariteten til bandet kom nok ikke minst på grunn av de banebrytende musikkvideoene de har blitt så kjent for.

Elektropopingeniørene Brundtland og Berge ga så i 2005 ut andrealbumet “The Understanding” med “Only This Moment” og “What Else Is There” som de ledende singelspora.

I 2009 kom så “Junior” ut og kunne skilte med Robyn i toppform på “The Girl And The Robot”, og “This Must Be It”, Karin Drejier fra The Knife og Fever Ray på vokal. Röyksopp har siden starten vært flinke til å plukke opp spennende og up and coming vokalister til å synge på platene sine. Folk som Erlend Øye, Karin Drejier, Lykke Li og Robyn bør nok også takke Röyksopp for litt drahjelp i sine respektive karrierer.

Hør hele Senior her:Two Door Cinema Club

Nordirene i Two Door Cinema Club er en god blanding av andre britiske band som spiller dansbar indierock, Franz Ferdinand, Wombats, Foals og Bloc Party. Fengende popmusikk, enkelt og greit. Dette er rett og slett musikk det er umulig å ikke bli glad av.

Debutplaten til de tre nordirene “Tourist History” kom ut for et snaut år siden, og fikk kjempegode kritikker både her til lands og ellers i verden. VG og Dagsavisen trillet f.eks femmere, mens Musikknyheter ga plata 9/10. Two Door Cinema Club har hatt to låter playlistet på P3 dette siste året, “Somthing Good Can Work” og “I Can Talk” som man umulig kan ha unngått å høre.Yuck

Yuck er et nytt og veldig spennende band. De er et av årets store kritikeryndlinger i England, og kan fort bli et av banda som virkelig får sitt store gjennombrudd i år. Tenk deg Sonic Youth på det mest melodiøse, Pavement, Dinosaur JR og Blissard-skiva til Motorpsycho. Bland dette sammen i en grøt og du har Yuck.Artister 2011
Anthrax (US)
Crystal Castles (CAN)
Grinderman (AUS)
Röyksopp
Blood Command
Datarock
Deerhunter (US)
Doctor Midnight & The Mercy Cult
Gallows (UK)
Honningbarna
Melissa Horn (S)
Mudhoney (US)
Niki & The Dove (S)
Turns
Yuck (UK)
anana
Deathcrush
Eline Thorp
Jonas Alaska
Kenton Slash Demon(DK)
Mikrominus
Nidingr
Sassybeat