Da Rihanna like før jul ifjor offentliggjorde sin aller første konsertopptreden i Norge solgte billettene til Oslo Spektrum i oktober i år ut på 3 ½ minutt. Norgesrekord med klar margin!

Nå er det klart at Rihanna gjør sin eneste konsert i Skandinavia i sommer i Bergen på Koengen på Bergenhus Festning onsdag 17. August. At det blir Bergen som dermed får den aller første konserten i Norge med Rihanna er et resultat av hennes fenomenale suksess i kjølvannet av 2010-albumet ”Loud” og påfølgende rekordartet billettsalg til den ovennevnte Oslo-konserten.

Rihanna gjør kun fem konserter i Europa sommeren 2011. Det faktum at Bergen har fått én av dem er utvilsomt viktig for Bergen som konsertby, for det kan ikke være særlig tvil om at arrangementer som kan skilte med Rihanna på plakaten er ”den heiteste billetten” på den internasjonale konsertkalenderen i 2011.

Rihanna markerte seg med først med låten ”SOS”. Det var i 2006 og eventyret var i gang. Tre av hennes påfølgende låter har vært produsert av superprodusentene i Stargate. I 2008 var låten ”Take A Bow” en stor suksess og året etter nådde ”Rude Boy” toppen av spillelistene. 2010 startet med hit-singelen ”Only (Girl in the World)”, også denne produsert av norske Stargate. Låten ”Whats’s my Name” med Drake går også inn i rekken av årets hitlåter i Norge og i store deler av resten av verden.

Megastjernen Rihanna har på kort tid opparbeidet seg et rykte for å være en av de mest spennende og talentfulle artistene i verden. Hennes 2010-turnè ”Rated R” solgte ut flere arenaer verden over, og hennes enestående sceneproduksjon overveldet publikum. Med hit på hit i bagasjen kommer Rihanna live anno 2011 til å være hennes største og beste hittil.

Rihannas konsert 17. August vil bli en del av Bergen Calling, en serie éndagsfestivaler på Bergenhus Festning sommeren 2011

Dato: onsdag 17. August 2011
Billettpris kr 665 + avgift. Det selges også et begrenset antall såkalte Golden Circle-billetter á kr 1.000 + avgift. Billetter i salg i morgen.