Jean Michel Jarre er en pionéer og myteomspunnet figur innen elektronisk musikk. Han fikk sitt store gjennombrudd med albumet Oxygène i 1976. Et album med klassikerstatus. Franskmannen har solgt over 80 millioner album i løpet av karrieren, men er like kjent for sine ekstravagante konserter arrangert på kulturhistoriske landemerker som Akropolis i Athen, pyramidene i Kairo og Eiffeltårnet i Paris. I tillegg er han kjent for sin bruk av den såkalte laserharpen, et elektronisk instrument som sender ut laserstråler, og Jean Michel Jarre spiller på disse laserstrålene som om de skulle være gitarstrenger. På sensommeren i fjor gjorde han en spektakulær konsert på Akershus Festning med over 15.000 publikummere tilstede.

Nå vender Jean Michel Jarre tilbake til Norge med konserter i Oslo Spektrum onsdag 26. oktober og Vestlandshallen i Bergen fredag 28. oktober. Konsertene vil inneholde de elementene Jean Michel Jarre er blitt så kjent for, det vil si storslagen musikk og visuelle virkemidler som er en fryd for sanseapparatene. Han har rett og slett skapt sin egen sjanger av multimediale opplevelser og bidratt til å få elektronisk musikk ut til de store massene – ikke minst gjennom sine gigantiske konsertproduksjoner.

Dagens elektronikautøvere skylder Jean Michel Jarre mye. Daft Punk, Moby, Röyksopp, The Chemical Brothers og hauger av andre artister er påvirket av trollmannen fra Lyon. Når Jarre kommer til Oslo og Bergen i slutten av oktober er det altså en av sjangerens aller tyngste utøvere vi får oppleve.