Trænafestivalen, festivalen som finner sted langt til havs, med Bodø som nærmeste referansepunkt, har sluppet de tre første artistene for årets festival. Med antakeligvis godt med vind i seilene kan det være godt å riste litt på kroppen, og det første slippet tyder på at publikum skal få all mulig grunn til det. Ingen ringere enn Manu Chao med sin Ventura Trio topper plakaten foreløpig, med Timbuktu og Olõf Arnald fra Island som de andre to artistene.

Trænafestivalen er med god grunn stolte over at nettopp Manu Chao tar turen til denne idylliske festivalen som arrangeres 7. – 9. juli. Som de skriver på sine nettsider: ”Vi vet han er den ultimate Træna-artisten! Han har hatt mange hits, og er en av verdens mest kjente artister. Til lille Træna... det er nesten ikke til å tro!”

Timbuktu kjenner de fleste til, og med seg i bagasjen når han gjester Træna, har han en ny plate som slippes 8. juni. Olõf Arnald er nok mer ukjent, men har gitt ut to plater. Tross navnet er det en kvinne som skjuler seg bak artisten, og hun har gitt ut to plater til strålende kritikker i hjemlandet Island. Selveste Bjørk gjester på den siste plata.

Disse tre er foreløpig de eneste annonserte artistene, men flere godbiter er nok i vente på årets vakreste eventyr.


Trænafestivalen på nett