Biffy Clyro er helt klart et av de nye store med sin allsangvennlige kraftrock, og stakk nylig av med seieren som beste liveband kåret av NME Awards. Nå har Biffy Clyro virkelig tatt steget opp i aller øverste stadiondivisjon, sammen med band som Muse, Kings Of Leon og Coldplay. Til sommeren gjester bandet Slottsfjell og Buktafestivalen i Tromsø som de to eneste norske festivalene.

Den skotske trioen som i 2010 ble kåret til tiårets beste skotske band av avisen The Scotsman, foran andre storheter som Franz Ferdinand, Travis og Glasvegas. I feburar i år stakk de av med prisen for beste liveband av kredible NME Awards i konkurranse mot blant annet Arcade Fire og Muse. Biffy Clyro fikk sitt store gjennombrudd i Norge med deres femte studioalbum “Only Revolutions”, som kom ut sent i 2009. Derfra har vi fått store radiohits som “Mountains”, “God and Satan”, “The Captain”, “Bubbles” og “Many of Horrors”.

I hjemlandet var det derimot albumet “Puzzle”, fra 2007, som var det kommersielle gjennombruddet. Plata solgte til gull, nådde helt opp til andreplass på salgslistene, hadde tre topp 20-singler og tok bandet fra undergrunnen til å spille support for storheter som Muse, The Rolling Stones, Queens of the Stoneage, Red Hot Chili Peppers og The Who.

Historien om Biffy Clyro går dog helt tilbake til 1995, da Simon Neil og tvillingene Ben og James Johnston som 15-åringer begynte å spille i bandet Screwfish i hjembyen Kilmarnock. Etterhvert flyttet gjengen til Glasgow for å studere, samtidig som de fikk mer og mer oppmerksomhet i musikkmiljøet. I år 2000 ble bandet oppdaget av en representant for plateselskapet Beggars Banquet på en scene for usignerte band på T in the Park festivalen i Scotland, og ble kort tid etter signet dit. Etter å ha utgitt et par singler kom debutalbum “Blackened Sky” ut i 2002 til gode kritikker. To album til ble sluppet på Beggars Banquet, “The Vertigo of Bliss” og “Infinity Land”, før de i 2006 skrev under kontrakt med 14th Floor, en underlabel til Warner Music, hvor de fortsatt holder hus.

Biffy Clyro har besøkt Norge ved flere anledninger de siste årene. Senest nå i høst gjorde de en suksessfull og utsolgt turne i de største byene i Norge, og bandet har fått en stor og stadig voksende fanskare.

- Vi er veldig glad for at Biffy Clyro besøker Bukta og Slottsfjell som de eneste to festivalene i Norge i sommer. Vi vet at dette er et band som er ønsket av publikummet vårt, og Biffy Clyro er musikk som er skapt for store utendørsscener. Tromsø og Tønsberg, gjør dere klar for grandios rock til sommeren! Sier en meget fornøyd Slottsfjellsjef Christoffer Rød.

Vi så Biffy på Rockefeller