Det har gått hele fem år siden First Impressions Of Earth, noe som gjør Angles til et comeback for de fem New York-karene i The Strokes. Tidligere denne uken ble The Strokes bekreftet til Roskilde, og i følge bandets nettside er de også klare for Hovefestivalen i juni.

Det er et av verdens mest innflytelsesrike og populære rockeband som i dag selv annonserte at de er klare for Hovefestivalen 2011. The Strokes kom sammen i 1998, og har i løpet av sin foreløpige karriere formet en hel generasjon med rockeband.

– Det er en solid dose musikkhistorie som nå er klar for Hove, sier festivalens presseansvarlig, Gaute Drevdal.

– The Strokes var på mange måter bandet som tok rocken tilbake til røttene på begynnelsen av 2000-tallet, og debutalbumet deres fra 2001 kan på mange måter å sies å være for 2000-tallet det Nirvanas "Nevermind" var for 90-tallet. Julian Casablancas & co har helt siden starten levert lytefri, klassisk rock, med inspirasjon fra noen av de største høydepunktene i sjangeren.

Etter en periode hvor vokalist Julian Casablancas har fokusert på karrieren som soloartist (og blant annet gjestet Hove), er nå The Strokes igjen samlet, til glede for en bred fanskare av gamle og nye fans. Bandet har i disse dager også et rykende ferskt album ute, "Angles", det første på hele fem år. The Strokes feirer samtidig ti års-jubileum for debutalbumet "Is This It?", et album som for lengst har skaffet seg klassikerstatus, og som har påvirket og inspirert band helt siden den kom ut.

– Det har så og si vært et enstemmig krav fra publikummet vårt at vi måtte skaffe The Strokes til femårsjubileumet vårt. Det føles veldig bra når vi nå kan oppfylle ønsket. The Strokes topper også plakaten til festivaler som Coachella, Oxygen og Reading og Leeds, så at de også tar turen innom "lille Hove", er vi veldig stolte av, avslutter Drevdal

Musikknyheter.no ga albumet Angles 9/10 og skrev: "De er tilbake, og de er i toppform. Bandet har uttalt at de allerede har satt i gang arbeidet med femtealbumet, og virker for tiden heldigvis lite interessert i en ny femårig pause. Jeg krysser fingrene for at de holder seg i denne gode perioden lenge, og tar en tur eller to til Norge i løpet av den også!"

Hør hele albumet her:thestrokes.com