Festivalledelsen skriver følgende om dagens slipp:

Bryan Ferry er en av vår tids største vokalister og låtskrivere, og kommer til Ålesund med et nytt, kritikerrost album i bagasjen. Ferry blir den største internasjonale artisten som har spilt i Ålesund noen sinne – og det i året han feirer 40 år som artist.

– Bryan Ferry er en av rockehistoriens virkelig storheter! Han har en låtkatalog av en annen verden, og er en av vår tids største ikoner innen musikken. Dette kommer til å bli en magisk opplevelse både for gamle og nye fans av Ferry, sier bookingsjef i Momentium, Ante Giskeødegård.

– Det blir fantastisk å høre låter som More Than This, Slave to Love og I’ll Put a Spell On You på St. Olavsplass! Bryan Ferry har hatt en eventyrlig karriere, både som soloartist og som vokalist og frontfigur i gruppa Roxy Music. Ferry har, med sin unike stil og egenartede uttrykk, vært med å definere selve lyden av sytti- og åttitallet, og vært en av de mest innflytelsesrike innovatørene i rockehistorien, fortsetter han.

I fjor ga han ut albumet Olympia, en kritikerrost samling låter som nok en gang beviste Ferrys rolle som musikalsk innovatør, og der han blant annet samarbeider med Dave Stewart fra Eurythmics, Brian Eno, Phil Manzanera og Andy Mackay fra Roxy Music, samt Groove Armada, David Gilmour fra Pink Floyd, Marcus Miller, Scissor Sisters, Nile Rodgers, Jonny Greenwood fra Radiohead og Flea fra Red Hot Chilli Peppers.

Førti år etter at Roxy Music ga ut sitt første album, og med tretten soloalbum på samvittigheten, er Bryan Ferry fortsatt en vital frontfigur og Olympia føyer seg fint inn i hans tradisjon med å blande eget og andres materiale til et personlig og unikt uttrykk. Også tradisjonen med nøye gjennomtenkte albumcovere blir holdt i hevd, denne gangen med supermodellen Kate Moss på forsiden. Gjennom karrieren har Bryan Ferry solgt millioner av album, opptrådt for milliarder og blant annet mottatt Lifetime Achievement Awards fra de populære magasinene Q og GQ. I 2003 mottok han den prestisjefulle “Ivor Novello Award for outstanding contribution to British music”.

Les mer om Bryan Ferry-slippet her

Bryan Ferry på nettet