Peter Doherty kommer til Oslo Live 22. juni. Musikalsk er Peter Doherty kanskje mest kjent som frontfigur, gitarist og låtskriver i det suksessfulle bandet The Libertines, men solokarrieren hans har virkelig tatt av de siste årene. Solodebuten ”Grace/Wastelands” beviste hvilken poet i verdensklasse det bor i ham. Plata høstet svært gode kritikker over hele Europa og lå i toppsjiktet på de fleste hitlister. NME uttalte at albumet var dét The Libertines-fansen alltid hadde ønsket at han skulle lage, og det er tydelig at han kun trenger en gitar for å kunne underholde et hvilket som helst publikum, skriver Oslo Live i pressemeldingen.

Peter Doherty har i flere perioder turnert med soloprosjektet sitt og mottatt strålende kritikker for konsertene. Sist gang han var i Norge var han innom Stavanger, Bergen og Trondheim.

- ”Doherty selv synes det kjipt at Oslo ikke sto på turnélista da har var i Norge sist. Vi var ikke vonde å be da vi skjønte at det var en åpning for å få en av dagens mest karismatiske rockeartister og låtskrivere til Oslo Live”, sier festivalsjef Gaute Haaversen-Westhassel.

Foto: Tord Litleskare/ Musikknyheter.no

Peter Doherty på Verftet i mars