I mer enn 20 år har produsenten/artisten DJ Quik vært ingrediensen bak suksessen til artister som Tupac Shakur, Snoop Dogg og Eazy-E, og samtidig hatt stor suksees med sin egen solokarriere. På Hove gjør han en svært eksklusiv konsert, den første i Norge noensinne.

– Vi er allerede godt fornøyd med hiphop-programmet vårt i år, men da vi endelig fikk sjansen til å vise fram DJ Quik for et norsk publikum kunne vi rett og slett ikke la være! Med unge, fremadstormende artister som Odd Future, Curren$y, samt legender som Big Boi, og nå DJ Quik, føler vi at vi favner både bredt og smalt, nytt og gammelt med lineupen vår, sier Hoves presseansvarlige, Gaute Drevdal

DJ Quik debuterte med albumet "Quick Is The Name" i 1991, et album som solgte til platinum og som mange mener definerer det klassiske west coast gangstarap-lydbildet som kom til å prege albumene til artister som Eazy-E, Tupac, Snoop Dogg og Dr. Dre. Quik (som tok navnet på grunn av sin evne til å produsere raskt) ble samtidig en ettertraktet produsent og skal ha mye av æren for at 2Pacs album "All Eyez on Me" har blitt en av raphistoriens store klassikere. I tillegg har han jobbet med artister som Jay-Z, Suga Free, Busta Rhymes, Nate Dogg, Tony! Toni! Tone! (gruppen til Raphael Sadiq), Ludacris og Ice Cube, samt soulvokalistene Whitney Houston, Mariah Carey og Janet Jackson.

Tidligere i år slapp DJ Quik sitt første album på seks år, "The Book of David", til fantastiske anmeldelser i alt fra Washington Post til Pitchfork. Konserten på Hove blir andre gang DJ Quik opptrer i Europa og han kommer til Hove med fullt band i ryggen.

Fra før av er det klart at rapperne Big Boi, OFWGKTA, Curren$y, Freddie Gibbs, Tinie Tempah, Salvador Sanchez, Jesse Jones blir å treffe på Hove til sommeren.