Med over 30 millioner solgte plater og smått urolige 500 millioner visninger på youtube er det en av hip-hopens virkelige tungvektere som nå kommer på besøk til Stavanger.

Det store gjennombruddet kom med plata ”Get Rich or Die tryin” som også inneholdt monsterhitene ”In da Club” og P.I.M.P.”

Curtis James Jackson III som han egentlig heter hadde en tøff oppvekst i Queens NYC, og etter at mora døde tidlig vokste han opp hos sin bestemor. 12 år gammel startet han å deale dop, og levde ett hardt liv opp gjennom tenårene. Etter å ha forlatt dopsalget for å prøve seg på en karriere som rapper ble han skutt ni ganger i 2000. Han spesielle rapstil har delvis utgangspunkt i denne episoden, da han også ble skutt flere ganger i ansiktet og måtte tilpasse seg livet med fragmenter av kulene i kjevebenet. Han ble oppdaget av Eminem og signerte en millionkontrakt med Interscope Records som ga ut ”Get Rich or Die Tryin`” i 2003. Plata har til dags dato solgt over 12 millioner eksemplarer og står som en av de store utgivelsene det siste tiåret.

50 Cent har også flere andre jern i ilden, han har gjort låter med andre artister som Eminem, Rihanna, Beyoncè, David Guetta og Snoop Dogg, filmer med Al Pacino, Nicolas Cage og Robert De Niro, samt spill, mineralvann, klær og kondomer.

Første låt fra 50 cents nye plate ble sluppet i dag, fredag 17 juni. ”Outlaw” er første singel fra plata som er ventet senere i år.