Antony hoppet over Norge på sin 2010-turné som stoppet ved Sydney Opera House med to utsolgte hus. Men etter den fantastiske konserten på Operataket for to år siden har savnet etter norsk publikum og ikke minst norske orkestrere blitt for stort og derfor har Norge blitt velsignet med to konserter når han i Oktober gjør et knippe eksklusive konserter i Europa.


– Vi er svært stolte av å ha sikret oss Antony and the Johnsons som en av headlinerne til UKA11. Om enn mye større er dette er i likhet med Melissa Horn en artist som skaper stemningsfulle og helhetlige konserter. Sammen med KORK vil dette bli en opplevelse av de sjeldne, forteller UKA-sjefen Tore Lie Falkenberg.

Amerikanske Antony & The Johnsons har med sitt androgyne image og Nina Simone-liknende stemme gått fra å være et lokalt fenomen på New Yorks homseklubber, til å bli kritikerroste verdensstjerner. Og den 11. oktober tar de med seg KORK til Oslo Spektrum for en konsertopplevelse av de sjeldne!

For KORK er det alltid en glede å jobbe med artister som gir publikum gode melodier og store opplevelser. Anthony Hegarty er definitivt en slik artist, og vi gleder oss stort, sier Rolf Lennart Stensø orkestersjef I KORK.

”Antony skaper magi med musikken sin. Han har utviklet en følsomhet og kontroll over stemmen de fleste artister bare kan drømme om. Når han nå i tillegg har sagt ja til å bli akkompagnert av KORK blir dette et desidert høydepunkt for alle musikkelskere i høst ” smiler en særdeles fornøyd arrangør, Peer Osmundsvaag i Atomic Soul.

Konserten i Dødens Dal og Oslo Spektrum vil bli en kulminasjon av Antony and the Johnsons` arbeider og vil inneholde sanger fra de nyligste utgivelsene, “Swanlights” og “The Crying Light”.

Antony Hegartys unike stemme er det bærende elementet i bandet, og former lydbildet deres. og er hovedgrunnen til at Lou Reed raskt tok Hegarty under sine vinger. Siden den gang har bandet samarbeidet med flere verdenskjente artister – Boy George, Rufus Wainwright, Yoko Ono og Björk for å nevne noen. Karrieren til Antony and the Johnsons har bare gått en vei siden debutalbumet kom ut i 2000: rett oppover! De fire studioalbumene de har gitt ut det siste tiåret har alle høstet gode kritikker – blant annet kunne bandet smykke seg med den britiske Mercury-prisen for albumet “I Am a Bird Now” i 2005. I tillegg gikk “The Crying Light” fra 2009 rett til topps på Billboard-listene i Europa.

Antony Hegarty vokste opp med alternativ 80-tallsmusik, og Marc Almond, Billie Holiday, Nina Simone og Louis Armstrong hadde stor innflytelse på han. I elleveårsalderen hørte han Boy George for første gang. Dette gjorde dypt inntrykk på ham, og som han selv sa det: ”Det var første gang jeg så noen som så ut slik jeg følte meg.” Antony flyttet etter hvert til New York, hvor han ble en del av byens transvestittscene. Han opptrådte på ulike kabareter og utførte performance art-forestillinger på undergrunnscener. I 2000 samlet han bandet The Johnsons, og kort tid senere ble han oppdaget av Lou Reed som fikk fart på karrieren hans. I 2005 slo Antony & The Johnsons for alvor igjennom internasjonalt med sin andre fullengder, I Am a Bird Now. Albumet inneholdt gjesteopptredener av Lou Reed, Rufus Wainwright, Boy George og Devendra Banhart. Antony beskriver selv musikken sin som "en kollisjon mellom glede og håpløshet," et resultat av hans dårlige samvittighet for å være en del av et samfunn som har onde hensikter med jordkloden.

Det er altså lite å utsette på Antonys engasjement, et engasjement han og bandet alltid tar med seg på scenen. Denne gang sammen med vår symfoniske stolthet, Kringkastningsorkesteret – i Oslo Spektrum den 11. oktober og i Dødens Dal på UKA i Trondheim den 8. oktober.Kjøp billetter på forsalg her