Bandet har vært med på å definere ekstremmetalen i en årrekke og har vokst fra et alternativt metalband til undergrunnsstjerner som headliner europas største metalfestivaler. Både musikalsk og visuelt har bandet skapt sitt eget utrykk som har gitt dem heltestatus over hele verden. Å kunne se dem legge europas største metalfestival Wacken, som trekker 80 000 mennesker fra hele verden for sine føtter, eller være gjenstand for heltedyrkelse i Sør-Amerika har vært den naturligste ting for Hordalandsbandet.

Sammen med band som Satyricon, Mayhem og Enslaved stod Immortal i spissen av det som har vært ett av norsk musikks store eksporteventyr. Bandet sa takk for seg i 2003 etter 13 år og syv album, men kom tilbake større og sterkere enn noensinne i 2006. Foreløpig siste album ”All shall fall” fra 2009 ble nominert til Spellemannspris, men bandet trakk seg seg fra nominasjonen. Plata fikk ekstatisk mottakelse over hele verden og gjorde det klart at bandet definitivt ikke lekte butikk når de nå var tilbake.

Med Immortal, Overthrow og Enslaved har festivalen virkelig fått på plass en kraftpakke til metalfans i hele fylket. En livekonsert med Immortal er noe som absolutt bør oppleves og du skal ikke se bort i fra at denne konserten kan stå igjen som et av de absolutte høydepunktene på årets festival. Dette blir den første konserten Immortal spiller i Stavanger og det var på tide!

- ”Med Immortal og Enslaved på samme scene samme dag har vi fått en drømmedag for fans av norsk ekstremmetal. Dette blir helvetes fett!”
Sier festivalsjef Kristoffer Kinden Endresen.

Foto: Rayma Peters/Musikknyheter.no (Inferno 2011)